ΕΠΣ Ηλείας

ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ – ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ: 2 – 1 Ιστορική πρόκριση στη γ’ φάση

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει και πάλι εντός με ομάδα όμως 3ης εθνικής κατηγορίας!

Νέα  ιστορική – νίκη πρόκριση  στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδας της ΕΠΟ, πέτυχε  το απόγευμα της Κυριακής στην έδρα του ο Ξενοφών Κρεστένων, κερδίζοντας με σκορ 2 – 1 τη Δόξα Άρτας για τη β’ φάση του θεσμού! Πλέον το συγκρότημα του Ντέγιαν Μιλοσέσκι πέρασε στην 3η Φάση.

Εκεί όπου συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 2ης ΦΑΣΗΣ και οι 14 ομάδες της FL (Τρίτης Κατηγορίας). Σύνολο 26 ομάδες. Πρόκειται σίγουρα για μια μεγάλη πρόκριση, καθώς ο Ξενοφών είχε  να διαχειριστεί τις απουσίες, του Τάσου Κουτσογιαννάκη( λόγω του γνωστού σημαντικού τραυματισμού στην Κεφαλονιά), του Στ. Πλατανίτη που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις στο ματς εκείνο, του Παναγόπουλου που δεν έχει ακολουθήσει το πρόγραμμα ως τώρα για επαγγελματικούς λόγους, του Μπακατσέλου που αποθεραπεύεται από μια επέμβαση κήλης, κι ακόμα, ο νεοαποκτηθείς Φερεκίδης δεν είχε ξεκαθαριστεί αν ως επανεγγραφή δελτίου από 1η Σεπτεβρίου, είχε δικαίωμα συμμετοχής από αυτό το ματς ή από τη συνέχεια.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Μόλις στο 8′ έμεινε με δέκα παίκτες η Δόξα λόγω αποβολής του Στέργιου (από τον διαιτητή Χρονά – Αχαΐας) για ανατροπή στον Πάρη Κωνσταντόπουλο ο οποίος έμπαινε κατά μέτωπο και σε προφανή θέση για γκολ. Στο 10′ απευθείας φάουλ του Μιλοσέσκι πέρασε άουτ, ενώ στο 24′ ίδια κατάληξη είχε ένα πλασέ του Θανάση για τη Δόξα, από καλή θέση. Στο 30′ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ ο Θανάσης (υπήρξαν διαμαρτυρίες, πιθανότατα δικαιολογημένες πως έφυγε από θέση οφσάιντ), έκανε το πλασέ πάντως πάνω στον Βυθούλκα. Στο 33′ σουτ του Μούτσου πέρασε άουτ, ενώ στο 35′ έγινε το 1-0 από τον Μπατζάκα ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 37′ ο Δήμου έκανε παράλληλη σέντρα κι ο Θανάσης στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ νίκησε τον Βυθούλκα ισοφαρίζοντας σε 1-1 το σκορ. Στο 39′ πλασέ του Αναμουρλίδη απέκρουσε σε κόρνερ ο Παππάς, ενώ στο 44′ σουτ του Μούτσου κατέληξε στα χέρια του Παππά, στην τελευταία καλή στιγμή του α΄ ημιχρόνου! Στην επανάληψη  και στο 50′ ο Γαλανόπουλος γύρισε παράλληλα αλλά ο Μούτσος δεν έφτασε καλά στη μπάλα να κάνει το πλασέ, ενώ στο 56′ από κόρνερ του Γαλανόπουλου, καρφωτή κεφαλιά του Μούτσου κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-1. Στο 82′ σουτ του Μπουτσικάκη από το ύψος της περιοχής, πέρασε άουτ, και στο 85′ από πάσα του Μπουτσικάκη στον Κωνσταντόπουλο, αυτός πλασέ μέσα από την περιοχή κι έδιωξε σε κόρνερ ο Παππάς, όπως και στο 90′ πλασέ του Μούτσου έξω από την περιοχή, επίσης έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ, κι έμεινε έτσι το 2-1 τελικό σκορ.

                                        Οι συνθέσεις

Ξενοφών Κρεστένων : Βυθούλκας, Γαλανόπουλος, Θεοχαρόπουλος (51′ Μπουτσικάκης), Αναμουρλίδης, Κολόκας, Μιλοσέσκι (75′ Χαραλαμπόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Δημάκης, Μπατζάκας (80′ Ρουμελιώτης), Μούτσος, Π. Κουτσογιαννάκης

Δόξα Άρτας : Παππάς, Βαλαίτης, Πατσαβούρας (64′ Βασιλάκης), Αράπης (77′ Παχής), Στέργιος, Τυρολόγος , Κάλλιας, Καλόγηρος, Θανάσης(86΄Τσιγαρίδας), Σιλιόγκας, Δήμος

Η  συνέχεια  του θεσμού

Σχηματίζονται δυο (2) γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο (1ο) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 14 ομάδες της FL, και το δεύτερο (2ο) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 12 ερασιτεχνικές ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η ΦΑΣΗ. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 12 ζευγάρια και ένα 13ο που προκύπτει από τις δυο ομάδες της FL που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα του 1ου γκρουπ δυναμικότητας όταν θα έχει τελειώσει η κλήρωση. Οι αγώνες είναι (κι αυτοί) μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (2ου γκρουπ). Ο 13ος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων της FL θα γίνει στην έδρα της ομάδος που κληρώθηκε πρώτη. Από τους αγώνες θα προκύψουν 13 νικήτριες ομάδες, που προχωρούν στην 4η φάση, στην οποία θα μετάσχουν και οι ομάδες της και οι 12 ομάδες της S.League 2.

                Αναλυτικά τα αποτελέσματα της β΄φασης :

*ΠΟ Ελασσόνας-Τηλυκράτης Λευκάδας 1-1 κ.δ 5-3 ΠΕΝΑΛΤΙ
ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού ή Αιολικός-ΠΑΣ Κόρινθος ΑΝΑΒΟΛΗ
ΑΠΟ Αταλάντη-Καλαμάτα ή Ατρόμητος Πατρών ΑΝΑΒΟΛΗ
*ΠΣ “Η Σπάρτη”-ΑΟ Υπάτου 1-0
*Πανδραμαϊκός-Μακεδονικός Φούφα 1-1 κ.δ 2-1 ΠΑΡΑΤΑΣΗ
*Αετός Ορφανού-Θερμαϊκός Θέρμης 4-2
*Ξενοφών Κρεστενών-Δόξα ΑΟ Άρτας 2-1
*Θιναλιακός-Απόλλων Ευπαλίου 1-0
ΑΕ Καρίτσας-Πανσερραϊκός
Επισκοπή-Εθνικός (Τετάρτη 4/9-16:30)
Πανθηραϊκός-ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (Κυριακή 8/9-16:30)

Όλη η επικαιρότητα