Ξενοφών Κρεστένων: Έκανε πίσω… και έμεινε στην Α1

Με μια τελική απόφαση που πάρθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Ξενοφών Κρεστένων έκανε πίσω κι αποφάσισε να μην κατέβει στο προσεχές πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής -ως πρωταθλητής τοπικού Ηλείας της απερχόμενης σεζόν. Κι έτσι δεν θα προχώρησε στη δήλωση, χθες το μεσημέρι, που έληγε η προθεσμία της ΕΠΟ..

 

Το χρονικό
της “σκληρής” απόφασης 

Από την πρώτη κιόλας Γενική Συνέλευση στον Ξενοφώντα,  υπήρχαν ήδη δυο τάσεις. Η πρώτη έλεγε ότι η ομάδα θα έπρεπε να παίξει για την ιστορία της στη Γ’ Εθνική έστω και χωρίς προσδοκίες, ενώ η άλλη ότι εφόσον γράφτηκε μια χρυσή σελίδα και έκλεισε ένας κύκλος, θα έπρεπε να ανοίξει ένας νέος, χωρίς πειραματισμούς.

Οι θιασώτες αυτής της τάσης, δεν σημαίνει ότι δεν ήθελαν να δουν τον Ξενοφώντα στη Γ’ Εθνική. Απλά πίστευαν ότι χωρίς χρήματα δεν γινόταν. Και αν γινόταν ένα χρόνο, μετά θα ερχόταν το τέλος. Δεν υπήρχε προοπτική.

Σε όλα αυτά συνέτεινε και η αποχώρηση του Άγγελου Κουή, άοκνου εργάτη και συνεπούς χρηματοδότη για δεκαπέντε περίπου χρόνια. Διαπιστώνοντας οι εναπομείναντες ότι το όλο εγχείρημα δυσκόλευε, προσπάθησαν να τρενάρουν τις εξελίξεις ώστε να διερευνήσουν τις λύσεις   Έγιναν κάποιες επαφές, αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν επαρκούσαν τα λεφτά.

Για να φτάσουμε στην αποψιν τελική απόφαση, το βράδυ της Κυριακής, οπότε και οριστικοποιήθηκε η μη κάθοδος στη Γ’ Εθνική, αλλά να προωθηθεί ένα βιώσιμο σχέδιο ύπαρξης της ομάδας και στο μέλλον, μέσα από τη συμμετοχή της ξανά στην Α1 κατηγορία.

Μια απόφαση ρεαλιστική, εφόσον δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις να αλλάξει η ομάδα κατηγορία.

 

Αλλάζει ο έως τώρα
σχεδιασμός –
Συνεχίζει ο Μιλοσέσκι

Πλέον μετά από αυτή την εξέλιξη, όλα αλλάζουν και όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή! Όμως το δίδυμο των Μιλοσέσκι – Αντωνόπουλου , παραμένει ακλόνητο, καθώς η ομάδα θα δώσει έμφαση  στις ακαδημίες και στο ντόπιο υλικό! Ενώ σε ότι αφορά τους υπάρχοντες  παίκτες, θα επαναδιαπραγματευθούν και πάλι με το Δ.Σ. Πράγμα που σημαίνει ότι όποιος δεν επιθυμεί να παραμείνει με το νέο «καθεστώς», μάλλον θα αποχωρήσει.