ΕΠΣ Ηλείας

Ξενοφών Κρεστένων – Ενιπέας Λαντζοΐου 2-1: Του έχει πάρει τον αέρα!

Ακούστε το άρθρο

O Ξενοφών Κρεστένων επικράτησε με 2-1 του Ενιπέα Λαντζοΐου χθες στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ ανόδου της Α1 κατηγορίας, σημείωσε την τρίτη του νίκη σε τέσσερα ματς επί του μεγάλου φετινού αντιπάλου του σε πρωτάθλημα και κύπελλο (το άλλο ματς είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο) και μπήκε ξανά γερά στο κόλπο της ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Ντ. Μιλοσέσκι έφτασε τους 6 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, τρεις λιγότερους από το συγκρότημα του Ν. Γκρίλλα, με την μάχη για την κορυφή να έχει πλέον φουντώσει και να έχει τρεις διεκδικητές.

Στα καθαρά αγωνιστικά, το σουτ του Π. Κουτσογιαννάκη στο 11’ έφυγε ψηλά και στην πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς, που ανήκε στον Ενιπέα, μετά την σέντρα του Τσαντίλη στο 15’, ο Δούλος σχεδόν προ κενής εστίας αστόχησε στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 28’ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα όταν ο Μιλοσέσκι από αριστερά γύρισε προς την περιοχή, ο Μούτσος σε πρώτη φάση έπιασε αέρα, όμως ο Γαλανόπουλος που ακολουθούσε έστειλε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα, ο Ξενοφών απείλησε και με δεύτερο τέρμα όμως το σουτ του Παναγόπουλου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 36’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-1 – που ήταν και σκορ ημιχρόνου – με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσαντίλη από τα 30 μέτρα, με την μπάλα να κοντράρει στο τοίχος αλλάζοντας πορεία, και να καταλήγει στα δίχτυα αφού βρήκε και στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, μια μοναδική στιγμή ποδοσφαιρικής έμπνευσης του Μπακατσέλου που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουρλό έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ξενοφώντα με 2-1. Στο 68’ Γκρίλλας και Βαγγόπουλος άλλαξαν ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του τελευταίου έδιωξε ο Κουτρουμπής και στο 81’ στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, ο Κουρλός εκτινάχθηκε και απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ το γυριστό σουτ του Μπακατσέλου.

Στα εναπομείναντα λεπτά, το Λαντζόι πίεσε κυρίως με μακρινές μπαλιές για το γκολ της ισοφάρισης, όμως η άμυνα του Ξενοφώντα κράτησε σχετικά εύκολα το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Αυτοί που ξεχώρισαν

Γαλανόπουλος, Αναμουρλίδης, Δημάκης, Κολόκας, Μπακατσέλος και Μιλοσέσκι οι κορυφαίοι των νικητών, Τσαντίλης, Γιαννακόπουλος, Γκουβέρος διακρίθηκαν από πλευράς φιλοξενούμενων.

Οι συνθέσεις

ΞΕΝΟΦΩΝ: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος (90΄ Τ. Κουτσογιαννάκης), Π. Κουτσογιαννάκης (63΄ Χαραλαμπόπουλος), Αναμουρλίδης, Κολόκας, Μιλοσέσκι, Παναγόπουλος (70΄ Ηλιόπουλος), Μπουτσικάκης, Δημάκης, Μούτσος, Μπακατσέλος.

ΕΝΙΠΕΑΣ: Κουρλός, Γκουβέρος, Δαλαβούρας, Τσαντίλης, Κωτσάκης, Κύτταρης (63΄ Στροφύλλας), Γιαννακόπουλος, Δούλος (46΄ λ.τρ. Γκρίλλας), Βαγγόπουλος, Φερεκίδης (46΄ Καλαντζής), Μπατζακόπουλος (86΄ Μάζης).

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

2η αγωνιστική – Αποτελέσματα

Ξενοφών-Ενιπέας  2-1

Αλφειός-Ολυμπιακός Ζ.  1-3

Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες)

Ενιπέας (3-2) 9

Ολυμπιακός Ζ. (4-1) 6

Ξενοφών (2-2) 6

Αλφειός (1-5) 0

Επόμενη αγωνιστική (3η)

Ολυμπιακός Ζ. -Ενιπέας

Αλφειός-Ξενοφών

Πλέι-άουτ

Λ. Αστέρας-Ολυμπιάδα  0-2

Όλη η επικαιρότητα