ΕΠΣ Ηλείας

Ξενοφών Κρεστένων – Πανηλειακός 3-2: Μεγάλη νίκη και εμφάνιση για τον Ξενοφώντα

Ακούστε το άρθρο

Ένας ψυχωμένος Ξενοφών Κρεστένων, υποχρέωσε τον Πανηλειακό σε ήττα με σκορ 3-2 και έτσι η πρόκριση στην τελική φάση των πλει οφ ανόδου στην Γ’ Εθνική θα κριθεί σε τρίτο αγώνα που θα διεξαχθεί στο στάδιο του Πύργου.

Η νίκη για την ομάδα του Ξενοφώντα ήταν δίκαιη, αφού οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στο α’ μέρος ο Πανηλειακός ήταν τραγικός!

Με την μείωση του σκορ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους και ιδίως μετά το 3-2 ίσως κάποιοι να πίστεψαν ότι ο Πανηλειακός θα μπορούσε να πάρει έστω την ισοπαλία που θα του έδινε την πρόκριση.

Όμως η αποβολή του Μπουρνέλη στο 75’ έκοψε τα … φτερά των ερυθρολεύκων, και έτσι θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ματς σε λίγες μέρες στο στάδιο του Πύργου.

Ο αγώνας με λίγα λόγια  

Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα, στο 9’είχαμε το 1-0, όταν μετά από κόρνερ του Μιλοσέσκι, ο Μπάρκας με καρφωτή κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έστειλε την μπάλα στο «Γ» του Καπετανάκη που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Ο Ξενοφών συνέχισε να είναι επιθετικός και στο 19’ ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Μπάρκα από τον Παναγιωτόπουλο, με τον Κυριαζή να δείχνει …παίζετε.

Όμως το 2-0 ήρθε στο 33’ όταν μετά από έξυπνη μπαλιά του Μιλοσέσκι στην πλάτη της άμυνας, ο Μπακατσέλος προσποιήθηκε ωραία και άφησε την μπάλα στον Κωνσταντόπουλο, που με δυνατό σουτ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο βάθος της εστίας του Καπετανάκη.

Ο Πανηλειακός πίεσε στην συνέχεια για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως ο Κουτρουμπής είχε μια μεγάλη απόκρουση σε φάουλ του Σωτηρόπουλου στο 35’ διατηρώντας το «μηδέν» για την εστία του.

Στο 44’ έγινε 3-0 όταν ο Μυλωνάς έφυγε από δεξιά, τροφοδότησε τον Κωνσταντόπουλο που μπήκε στην περιοχή και έκοψε την μπάλα στον Μπάρκα που νίκησε για μια ακόμη φορά τον Καπετανάκη.

Όμως ο Πανηλειακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους κέρδισε πέναλτι (έγινε πάνω στον Παναγόπουλο) και ο Πλαστουργός μείωσε σε 3-1.

Με την λήξη του αγώνα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα τόσο για την φάση του 19’, όσο και για τα τρία λεπτά που κράτησε καθυστέρηση ο διαιτητής.

Ο Πανηλειακός στο β’ μέρος μπήκε αποφασισμένος να «γυρίσει» το ματς και έτσι στο 63’ μετά από ωραίο κόρνερ του Σωτηρόπουλου και σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων ο Μπεγλεκτσής μείωσε σε 3-2.

Από κει και πέρα ο αγώνας πήρε φοβερό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και στο 75’ ο Μπάρκας στην αντεπίθεση, ανετράπη από τον Μπουρνέλη που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη από τον Κυριαζή, αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» με 10. Ο Μιλοσέσκι εκτέλεσε το φάουλ τραντάζοντας την συμβολή των δοκών και χάνοντας την ευκαιρία ουσιαστικά να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του.

ΞΕΝΟΦΩΝ : Κουτρουμπής, Μυλωνάς, Αλεξόπουλος (67’ Π. Κουτσογιαννάκης), Αναμουρλίδης, Μιχαλόπουλος, Δαβουρλής, Κωνσταντόπουλος, Δημάκης, Μπάρκας, Μιλοσέσκι (92’ Ματζαράπης), Μπακατσέλος (71’ Αγγ. Ζαπάντης)

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ : Καπετανάκης, Στούπης (60’ Χατζηαράπης), Μπουρνέλης, Παναγιωτόπουλος, Νιφορόπουλος, Τσουκαλάς, Πλαστουργός (46’ Σκοζάι), Χατζηστάμου (46’ Μπεγλεκτσής), Παναγόπουλος, Βλαχόπουλος, Σωτηρόπουλος

Όλη η επικαιρότητα