Ποδόσφαιρο

Ξενοφών Κρεστένων-Σαβάλια 3-2 : Υπερκούπωση! – Πήρε το σούπερ καπ και έκανε το τρεμπλ

Ακούστε το άρθρο

Με γκολ των Μούτσου (2) και Κωνσταντόπουλου η ομάδα των Κρεστένων έγραψε ιστορία σαρώνοντας όλους τους τίτλους μέσα στο 2019

 

Γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ξενοφώντα θα γραφτεί το έτος 2019 καθώς η αρμάδα του Ντέγιαν Μιλοσέσκι το περασμένο Σάββατο στον Πύργο νίκησε με 3-2 τον Ολυμπιακό Σαβαλίων και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ηλείας ολοκληρώνοντας ένα μοναδικό τρεμπλ, αφού είχε προηγηθεί το  πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας αλλά και το Κύπελλο Ηλείας.

Μάλιστα, το επίτευγμα της ομάδας των Κρεστένων αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις μιας και γίνεται μόλις η τρίτη ομάδα που καταφέρνει κάτι ανάλογο στην Ηλεία μετά τον ΠΦΟ Πανόπουλο το 2010 και τον Πανηλειακό το 2016.

Άγγελος Μούτσος με δυο γκολ και Πάρης Κωνσταντόπουλος με άλλο ένα «υπέγραψαν» τον ανεπανάληπτο θρίαμβο των ερυθρόλευκων (το Σάββατο αγωνίστηκαν με τις μπλε εμφανίσεις) που μέσα στη χρονιά που διανύουμε σάρωσαν τα πάντα στο διάβα τους κατακτώντας όποιον τίτλο διεκδίκησαν ενώ ας μην ξεχνάμε και την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησαν στο Κύπελλο Ελλάδας, λυγίζοντας από το Αιγάλεω της Football League στο 92’.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Σαβαλίων που συμμετείχε στον τελικό του Σούπερ Καπ ως φιναλίστ του Κυπέλλου, αν και είχε εξαιρετική παρουσία, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον πρώτο  τίτλο της ιστορίας του, χάνοντας στις λεπτομέρειες από τον πιο έμπειρο –στην διεκδίκηση τροπαίων – αντίπαλο- του.

Όσοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο «Χ. Βιλαέτης» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα από τα συναρπαστικότερα παιχνίδια των τελευταίων ετών με 5 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και τουλάχιστον τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες (δύο για κάθε ομάδα) στο πρώτο.

Ο αγώνας

Με το πόδι στο γκάζι… και τις άμυνες «απούσες» μπήκαν στο ξεκίνημα του προχθεσινού αγώνα οι δυο ομάδες, με τον Αβαμόπουλο να έχει ένα σουτ άουτ μόλις στο 4ό λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Αντωνόπουλος με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τετ α τετ τον Κολτσίδα ο οποίος όμως από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ξενοφών απάντησε, όταν ο Πλατανίτης έκανε τη σέντρα και ο Κωνστανόπουλος που πρόλαβε με το κεφάλι την έξοδο του Ζωμένου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 12’ ο Βυθούλκας αντέδρασε σωστά στο σουτ του Αντωνόπουλου μέσα από την περιοχή  και στο 15’ μετά την πάσα του Μπουτσικάκη, ο Κωνσταντόπουλος δεν έκανε καλό τελείωμα στέλνοντας την μπάλα ψηλά. Στο 22’ ο Μιλοσέσκι βρήκε μέσα στην περιοχή και πάλι τον Κωνσταντόπουλο ο οποίος γύρισε ωραία και πλάσαρε όμως ο Ζωμένος τον νίκησε με τα πόδια και στο 44’ τα Σαβάλια άγγιξαν το γκολ όταν ο Σταυρούλιας έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Βυθούλκα, όμως ο Πλατανίτης απομάκρυνε με υπερένταση προ της γραμμής με το 0-0 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Η επανάληψη ξεκίνησε με το Ζωμένο στο 48’ να νικά ξανά με τα πόδια, τον Φερεκίδη αυτή τη φορά, όμως στο 55’ ο Ξενοφών κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Μπουτσικάκη από τον Σαββανίδη. Την εσχάτη των ποινών  ανέλαβε ο Μούτσος που ευστόχησε για το 1-0. Στο 58’ ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσια όταν ο Αντωνόπουλος με ατομική ενέργεια και αφού η προσπάθεια του βρήκε σε πόδια αμυνόμενων και άλλαξε πορεία ισοφάρισε σε 1-1. Στο 62’ μετά από κόρνερ του Μιλοσέσκι η κεφαλιά του Κωνσταντόπουλου κατέληξε άουτ και στο 77’ ο Ξενοφών κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή του Μούτσου από τον Τσακοπιάκο. Την εκτέλεση αυτή τη φορά ο ανέλαβε ο Κωνσταντόπουλος γράφοντας το 2-1. Στο 80’  το μακρινό σουτ του Γκρίλλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια και στο 84’ ο Μούτσος με ένα σουτ «αριστούργημα» από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του ανήμπορου να αντιδράσει Ζωμένου για το 3-1. Τα Σαβάλια δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να αντιδράσουν μειώνοντας σε 3-2 με το υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αντωνόπουλου στο 89’ που ήταν όμως και το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτοί που ξεχώρισαν

Μούτσος, Δημάκης και Κωνσταντόπουλος οι καλύτεροι για τους νικητές, Αντωνόπουλος (μαζί με τον Μούτσο οι κορυφαίοι του αγώνα) και Χ. Μαρκόπουλος ξεχώρισαν  για τον Ολυμπιακό.

Oι συνθέσεις

ΞΕΝΟΦΩΝ: Βυθούλκας, Γαλανόπουλος, Πλατανίτης, Αναμουρλίδης, Δημάκης, Π. Κουτσογιαννάκης (64′ Γκρίλλας), Κωνσταντόπουλος, Φερεκίδης (53′ Μπατζάκας), Μιλοσέσκι (75′ Πετρόπουλος), Μούτσος, Μπουτσικάκης (70′ Μπακατσέλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζωμένος, Τσακοπιάκος (89′ Αστερής), Μ. Μαρκόπουλος, Σαββανίδης (86′ Ρούνης), Γιαννακόπουλος (63′ Μπογονικολός), Χ. Μαρκόπουλος, Αβραμόπουλος, Κολτσίδας, Χοτζάι, Σταυρούλιας, Αντωνόπουλος.

 

Όλη η επικαιρότητα