Ξενοφών Κρεστένων: Στο παρά πέντε πρόλαβε… το Κύπελλο!

Λίγο έλλειψε  να την «πατήσει»… λόγω  των κλειστών γραφείων της ΕΠΣΗ τις προηγούμενες μέρες , αλλά και μιας σειράς άλλων επειγόντων θεμάτων, και να τιμωρηθεί με το «καλημέρα», λόγω μη δήλωσης συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδας , ο κυπελλούχος της ΕΠΣΗ Ξενοφών  Κρεστένων. Για καλή του τύχη,  και ενώ συζητούνταν άλλα θέματα, άνοιξε την προκήρυξη και είδε ότι στις 10 Ιουλίου ήταν η καταληκτική προθεσμία, ο αεικίνητος παράγοντας  και παλαίμαχος γκολκίπερ Αλέξης  Κωστόπουλος!  Αμέσως έγινε «αγώνας δρόμου» και ξεκίνησαν αστραπιαίες ενέργειες, προκειμένου να δράσουν άμεσα και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά. Τελικά όλα διευθετήθηκαν, και έτσι ο Κυπελλογχος Ηλείας θα μπει κανονικά και χωρίς επιπτώσεις στην κλήρωση. Ο Κυπελλούχος Ηλείας, Α.Ο. Ξενοφών, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στις δύο πρώτες Φάσεις ερασιτεχνικές ομάδες, δηλαδή επίσης Κυπελλούχους  ΕΠΣ, ενώ από την 3η Φάση θα μπουν οι ομάδες της Football League.

Το πλάνο του Κυπέλλου Ελλάδας για τη νέα σεζόν θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως η συμμετοχή των Κυπελλούχων των ΕΠΣ, η κατάργηση της Φάσης των ομίλων και η συμμετοχή των ομάδων που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη φάση των «32».

 

            Αναλυτικά  το πλάνο του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-20

 

1η Φάση

 

Συμμετοχή μόνο των Κυπελλούχων των ΕΠΣ. 47 ομάδες, που δημιουργούν 23 ζευγάρια και 1 ομάδα περνάει «μπάι». Προκρίνονται 24 ομάδες στη 2η φάση

 

2η Φάση

 

Συμμετοχή 24 Κυπελλούχων ΕΠΣ. 12 ζευγάρια, από τα οποία προκρίνονται 12 ομάδες στην 3η φάση

 

3η Φάση

Συμμετοχή 12 Κυπελλούχων ΕΠΣ, συν 14 ομάδων της FootballLeague (τρίτη κατηγορία). Δημιουργούνται 13 ζευγάρια, από τα οποία προκρίνονται συνολικά 13 ομάδες στην 4η φάση

 

4η Φάση

 

Συμμετοχή των 13 «νικητών» της 3ης φάσης συν τις 12 ομάδες της Super League 2. Δημιουργούνται 12 ζευγάρια και μία ομάδα περνάει «μπάι». Προκρίνονται συνολικά 13 ομάδες στην 5η φάση.

 

5η Φάση

 

Συμμετοχή των 13 ομάδων που προκρίθηκαν απ’ την 4η φάση, συν των 9 (που δεν θα παίξουν στην  Ευρώπη) ομάδων της Super League. Δημιουργούνται 11 ζευγάρια, απ’ τα οποία προκρίνονται 11 ομάδες στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

 

6η Φάση («16»)

 

Συμμετοχή των 11 ομάδων που προκρίθηκαν απ’ την 5ηφάση, συν των 5 «Ευρωπαίων» της περσινής Λίγκας (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης). Δημιουργούνται 8 ζευγάρια, απ’ τα οποία προκρίνονται 8 ομάδες στα προημιτελικά του θεσμού.

 

7η Φάση (Προημιτελικά)

 

Κλήρωση των 8 ομάδων που προκρίθηκαν απ’ την 6η φάση. Δημιουργία 4 ζευγαριών, απ’ τα οποία θα προκύψουν οι 4 ομάδες των ημιτελικών, μέσα από διπλούς αγώνες.

 

8η Φάση (Ημιτελικά)

 

Κλήρωση των 4 ομάδων που προκρίθηκαν απ’ τους προημιτελικούς. Δημιουργία 2 ζευγαριών, απ’ τα οποία θα προκύψουν οι δύο φιναλίστ του τελικού, μέσα από διπλούς αγώνες.

 

23 Μαΐου 2020: Τελικός Κυπέλλου

 

Να σημειωθεί πως μέχρι και τους «16» όλα τα παιχνίδια θα είναι μονά, ενώ ως την 4η φάση οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα του πιο «αδύναμου» (βάσει κατηγορίας) συλλόγου. Στην 5η και 6η Φάση, τα ματς θα γίνονται στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη, ενώ οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες θα είναι διπλοί.

 

Την  Τετάρτη 17 Ιουλίου το νέο  ραντεβού…

Ο  «πανικός»  που δημιουργήθηκε με την παραλίγο μη  δήλωση  συμμετοχής της ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδας, όπως ήταν φυσικό ανέβαλε το  βράδυ της Τετάρτης την προγραμματισμένη Γ.Σ. για την ανάδειξη του Δ.Σ., η καλύτερα την ενίσχυση του περσινού ! Έτσι  το νέο ραντεβού δόθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη στις  9 μ. μ.  στη αίθουσα του ΚΑΠΗ  Κρεστένων,  ώστε να ξεκινήσει αμέσως και ο σχεδιασμός ενόψει της Γ΄  εθνικής!