Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Xoρηγούς για λάστιχα ψάχνει η Πυροσβεστική Καλαμάτας!

pyr5.jpg
Ακούστε το άρθρο

Λάστιχα θέλουν τα πυροσβεστικά οχήματα της ΠΥ Καλαμάτας και επειδή δεν έγινε ο διαγωνισμός από το υπουργείο Ανάπτυξης, η υπηρεσία ψάχνει για χορηγούς.

Εν τω μεταξύ, κι ενώ η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε επίσημα την 1η του μήνα, δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα έρθουν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας τα αεροσκάφη PZL. Ούτε και ο ακριβής αριθμός τους καθώς εικάζεται πως θα είναι τρία όπως και πέρυσι -ωστόσο κανείς δεν αποκλείει να μειωθεί κατά ένα ο αριθμός τους. Οσο για το χρόνο που θα εγκατασταθούν στο πολεμικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο διοικητής της τοπικής ΠΥ, πύραρχος Κυριακούλης Κυριακουλέας, λέει ότι δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα, αλλά τα περιμένουν στο τέλος του μήνα ή στις αρχές του επόμενου, ενώ εκτιμούν ότι θα είναι 3 όπως και πέρυσι. 

Χθες στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη βρέθηκε και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας. Επίσης επισκέφτηκε και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου. Οπως είπε ο Κ. Κυριακουλέας στην “Ε”, η επίσκεψη του αρχιπύραρχου έγινε στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων που κάνει στις ΠΥ Πελοποννήσου στην αρχή κάθε αντιπυρικής περιόδου. Μάλιστα οι δυο τους το πρωί συζήτησαν για διάφορα θέματα που απασχολούν το προσωπικό και την ετοιμότητα των υπηρεσιών στη Μεσσηνία. Σύμφωνα λοιπόν με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Καλαμάτας ελλείψεις σε προσωπικό υπάρχουν μόνο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων. «Μόνο εκεί υπάρχει πρόβλημα με έλλειψη προσωπικού, η ΠΥ Καλαμάτας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ενώ και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια είναι στελεχωμένα σε ικανοποιητικό βαθμό», αναφέρει συγκεκριμένα ο διοικητής.  

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι με τα πυροσβεστικά οχήματα -«κυρίως με τα ελαστικά που πρέπει να αλλαχθούν», λέει. Και το πρόβλημα είναι ότι «δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός από το υπουργείο Ανάπτυξης, παρότι τα χρήματα υπάρχουν -έτσι ψάχνουμε για χορηγό». Επιπλέον, κάποια από τα 30 οχήματα που διαθέτει η Πυροσβεστική είναι παλιά και ο πύραρχος ευελπιστεί ότι η υπηρεσία θα ενισχυθεί με καινούργια. «Υπάρχουν παλιά οχήματα αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για έναν διαγωνισμό προκειμένου να παραληφθούν νέα πυροσβεστικά μέσα στο καλοκαίρι», αναφέρει. Συνολικά θα αγοραστούν περίπου 350 πυροσβεστικά οχήματα για όλη την Ελλάδα, αλλά πόσα από αυτά θα έρθουν στην Μεσσηνία θα αποφασίσει το Αρχηγείο και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα δοθεί και αντίστοιχη προτεραιότητα. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της Πυροσβεστικής με τους δήμους, ο κ. Κυριακουλέας λέει ότι «έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προετοιμασία των υπηρεσιών τους και παρουσιάζονται γενικά έτοιμοι», ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε ειδικά στην καλή συνεργασία της Πυροσβεστικής με τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα