Ελλάδα

Ξυλοκοπήθηκε ο φονιάς της Δώρας στην Ευελπίδων- Ξέσπασαν οι συγγενείς (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στην Ευελπίδων προσήχθη για να απολογηθεί ο 58χρονος που ομολόγησε πως δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο. Στο βίντεο φαίνονται πολίτες που αποδοκιμάζουν τον άνδρα, αλλά και ο πατέρας του θύματος που επιχειρεί να λιντσάρει τον κατηγορούμενο.

Ομολογία σοκ από το δολοφόνο της Δώρας: ‘Είδα το κινητό της, αρνήθηκε να το δώσει, θόλωσα’

Στον άγριο ξυλοδαρμό του 58χρονου προχώρησαν συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη αλλά και πολίτες που βρίσκονται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Κατά την έξοδο του δράστη από το δικαστικό μέγαρο, οι παρευρισκόμενοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που υπήρχε στο κτίριο 9 και να του επιτεθούν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απομακρύνουν τον 58χρονο από το σημείο, να τον βάλουν στο αυτοκίνητο και να αποχωρήσουν.

Η μητέρα του θύματος φώναζε με λυγμούς «θάνατος στον δολοφόνο» την ώρα που αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πατέρα, ο οποίος έλεγε συνεχώς «Αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου». Ο ίδιος είχε επιχειρήσει να επιτεθεί και νωρίτερα κατά του κατηγορούμενου.

Ένταση επικράτησε και κατά την προσαγωγή του 58χρονου στα δικαστήρια: Παρευρισκόμενοι που ήταν στο σημείο για προσωπικές υποθέσεις, φώναζαν σε βάρος του: “Αλήτη έφαγες το κορίτσι. Ξεφτίλα, δολοφόνε”.

Αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό γύρω από τον κατηγορούμενο και πρόλαβαν να τον βάλουν στα ανακριτικά γραφεία. “Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Έχουμε παιδιά κι εμείς” συνέχιζαν να φωνάζουν οι πολίτες στους αστυνομικούς.

Ο κατά ομολογία του δολοφόνος της 32χρονης Δώρας ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί.

Η ομολογία

«Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω. Φοβήθηκα μην με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό. Μετά πήδηξα τον μαντρότοιχο και με το μηχανάκι πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά» ομολόγησε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 58χρονος.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ύστερα από έρευνα στον τόπο του εγκλήματος, σε αποτσίγαρα και άλλα αντικείμενα, όπου ανιχνεύθηκε γενετικός τύπος ατόμου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο που εντοπίστηκε στον μαντρότοιχο του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ανιχνευθεί και αποτυπώματα, τα οποία ανέδειξαν την ταυτότητα του δράστη, καθώς ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές, ενώ του είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 20 χρόνων.

Καθάρισε το αίμα με χαρτοπετσέτες και έφυγε σαν να μην τρέχει τίποτα

Για να ξηλώσει καντήλια και κηροπήγια είχε πάει στο Β΄Νεκροταφείο ο 58χρονος Ελληνοαρμένιος στις 18 Οκτωβρίου, όπως συνήθιζε να πράττει. Τα κλοπιμαία αυτά στη συνέχεια τα πωλούσε και με τα χρήματα που κέρδιζε, αγόραζε τη δόση του.

Το μοιραίο απόγευμα είδε την άτυχη 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη, γονατισμένη στο μνήμα του φίλου της με την τσάντα της δίπλα της. Τότε, της επιτέθηκε και με την απειλή μαχαιριού απαίτησε την τσάντα της. Εκείνη σύμφωνα με τον δράστη, αντιστάθηκε και τότε εκείνος άρχισε να την μαχαιρώνει. Ακολούθησε συμπλοκή και όταν έβαλε τις φωνές της κατάφερε τα μοιραία πλήγματα.

Λουσμένος όπως ήταν στο αίμα και δίχως να τον έχει δει ούτε ένας άνθρωπος, έτρεξε προς τον μαντρότοιχο του νεκροταφείου στην πίσω πλευρά και περίπου 100 μέτρα πριν τον μαντρότοιχο σκούπισε το αίμα από τα χέρια του με δύο χαρτοπετσέτες που είχε και τις πέταξε εκεί.

Αμέσως μετά πήδηξε τον μαντρότοιχο, πέρασε κάθετα τις γραμμές του Ηλεκτρικού και αφού περπάτησε για αρκετή ώρα πέταξε σε έναν κάδο το μαχαίρι, σε έναν δεύτερο κάδο την ματωμένη μπλούζα του καθώς φορούσε δεύτερη από κάτω που είχε μείνει καθαρή και λίγο πιο κάτω κράτησε το κινητό τηλέφωνο που τον ενδιέφερε και πέταξε την τσάντα.

Επιβιβάστηκε στη συνέχεια σε λεωφορείο με κατεύθυνση το κέντρο, κατέβηκε λίγο πριν την Ομόνοια, πήγε σε κατάστημα αλλοδαπών που πουλάνε κινητά στην περιοχή και πούλησε το κινητό έναντι 20 ευρώ! Τόσο είχε… «κοστολογήσει» την ζωή της άτυχης κοπέλας.

Στο σημείο αυτό έκλεισε το κινητό τηλέφωνο το οποίο παρέμεινε κλειστό μέχρι που εντόπισε το κατάστημα η Αστυνομία και το κατέσχεσε.

Αμέσως μετά, με τα 20 ευρώ αγόρασε την δόση του γύρισε στο σπίτι που φιλοξενούνταν στην οδό Τανάγρας στο Γαλάτσι όπου έμενε με άλλους δύο τοξικομανείς έκανε την δόση του και έπεσε για ύπνο. Μερικές ημέρες μετά επέστρεψε στο σημείο που είχε πετάξει την τσάντα με το περιεχόμενό της και την έκαψε.

Οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει και είχαν απαγορεύσει την αποκομιδή όλων των κάδων και το καθαρισμό όλων των φρεατίων σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το Νεκροταφείο, δίχως να εντοπίσουν τα ματωμένα αντικείμενα και γι αυτό αποδέχονται το σκέλος της κατάθεσης του δράστη που αναφέρει ότι πέταξε το μαχαίρι και την μπλούζα σε μεγάλη απόσταση, την οποία όμως στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν που ακριβώς.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποιες γόπες και τις δύο ματωμένες χαρτοπετσέτες. Γενετικό υλικό του δράστη δεν προέκυψε ούτε από τα νύχια της κοπέλα, ούτε από τις γόπες, παρά μόνο από τις δύο χαρτοπετσέτες, όπου βρέθηκε το αίμα της κοπέλας και το δικό γενετικό υλικό που ταυτοποιήθηκε μετά την σύλληψή του.

Οι Αρχές αφού γνώριζαν που είχε σταματήσει να εκπέμπει το κινητό τηλέφωνο και αφού για τους αστυνομικούς το κίνητρο της ληστείας ήταν ξεκάθαρο άρχισαν να ερευνούν ένα-ένα όλα τα καταστήματα κινητών που έχουν αλλοδαποί στην Ομόνοια και έτσι κατέληξαν στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Στο μεταξύ στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν προσαχθεί και εξεταστεί στοχευμένα πάνω από 300 άτομα που ταίριαζαν με το προφίλ του δράστη από τα οποία επικεντρώθηκε η Ασφάλεια στη συνέχεια σε έναν κύκλο 10 ατόμων, στη συνέχεια ακόμα λιγότερων και αφού εντόπισαν το κατάστημα που πουλήθηκε το κινητό έλαβαν λεπτομερή περιγραφή και στοπ-καρέ από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος και επικεντρώθηκαν σε αυτό το ένα άτομο.

Με αυτή την μοναδική φωτογραφία του δράστη οι Αρχές περπάτησαν στα στέκια των τοξικομανών, έμαθαν που έμενε, τον εντόπισαν, τον παρακολούθησαν και τον προσήγαγαν.

Κατά την διάρκεια της εξέτασής τους ομολόγησε με λεπτομέρεια τις πράξεις του και έτσι έλαβε τέλος αυτή η δραματική υπόθεση που άφησε πίσω της μια νέα κοπέλα νεκρή, τόσο άδικα…

Ο δράστης ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά και κλοπές σε αυτοκίνητα, είχε συλληφθεί το 2011 για εμπορία και διακίνηση 37,5 κιλών κάνναβης στην Βορειοανατολική Αττική, είχε φυλακιστεί και αποφυλακίστηκε μόλις από τις Φυλακές Χαλκίδας, μόλις τον περασμένο Μάιο, με τις ευεργετικές διατάξεις της υφιστάμενης …νομοθεσίας.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα