Ηλεία

Ύδρευση και αναπλάσεις στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκαν τεύχη δημοπράτησης σε τρία έργα

Τρία έργα δημοπρατεί το προσεχές χρονικό διάστημα ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, τα οποία «αγγίζουν» το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, για την αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου Κρεστένων και για την ανάπλαση της ΤΚ Φαναρίου της ΔΕ Ανδρίτσαινας.

Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης προβλέπει την αναβάθμιση των τοπικών δικτύων στους οικισμούς Κρεστένων, Μακρισίων, Βρεστού, Αμυγδαλιών, Κάτω Αμυγδαλιών, Σκιλλουντίας, Διασέλλων, Φρίξας και στο «Ανεμοχωράκι». Η μελέτη προβλέπει αντικατάσταση του υλικού των αγωγών με πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς, για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού και ο αρχικός προϋπολογισμός είναι 1,38 εκατ. ευρώ.

Η αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου Κρεστένων, έργο ύψους 172.000 ευρώ, προβλέπει την ανάπλαση τμημάτων στις οδούς Αναπαύσεως, Καραϊσκάκη και Κανάρη, μήκους 155 μέτρων περίπου, οι οποίες είναι στο άνω τμήμα της πόλης. Οι εργασίες αφορούν την αντικατάσταση του υπάρχοντος οδοστρώματος μες κυβόλιθο και πέτρα, ενώ σε διάφορα σημεία θα τοποθετηθούν μονόφωτα φωτιστικά σώματα αναρτημένα επί κτιρίων, τα οποία θα συνδεθούν σε υπάρχουσα γραμμή τροφοδοσίας. Επίσης θα τοποθετηθεί προκατασκευασμένο σύστημα υπόγειας συγκομιδής απορριμμάτων.

Η ανάπλαση της ΤΚ Φαναρίου είναι έργο 130.000 ευρώ και αφορά την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου και της πλατείας μπροστά από το δημοτικό σχολείο του χωριού. οι παρεμβάσεις αφορούν την επίστρωση με χονδρόπλακες και κυβόλιθουτς, την κατασκευή λιθοδομών δύο όψεων, την εγκατάσταση χλοοτάπητα και τη φύτευση θάμνων και δέντρων, τη διαγράμμιση γηπέδου μπάσκετ-βόλεϊ, την τοποθέτηση μεταλλικών δίδυμων κάδων και τον ηλεκτροφωτισμό του χώρου με φωτιστικά επί ιστού, προβολείς και σποτ. Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Κωνσταντίνα Στρουμπάκου, στόχος είναι να δημοπρατηθούν το συντομότερο δυνατόν τα έργα, τα οποία αφορούν τόσο την αισθητική στον δήμο όσο και τη βελτίωση στην πρόσβαση σε ζωτικά αγαθά όπως το νερό.

Όλη η επικαιρότητα