Περιβάλλον

Υδροναύτες Ηλείας: Κάλεσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα για συμμετοχή στο διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων

13644_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμα σημαντική δράση διοργανώνει το παράρτημα Ηλείας της ΜΚΟ Υδροναύτες (εθελοντές δύτες με τιμητική διάκριση από τον πρόεδρο της δημοκρατίας για το έργο τους) όπως ανακοινώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Πρόκειται για ένα διήμερο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών δράσεων στις 3 & 4 Νοεμβρίου στις οποίες θα πάρουν μέρος εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο Ναυτικός Όμιλος Κατακόλου καθώς και εθελοντές δύτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.


Το περιεχόμενο των δράσεων περιλαμβάνει (την Κυριακή 4 Νοέμβρη) καθαρισμό του βυθού στο Λιμάνι του Κατακόλου, αισθητικές παρεμβάσεις των γύρω χώρων, εκπαιδευτικά παιχνίδια από το τμήμα σχολικής επιμόρφωσης των Υδροναυτών και τους προσκόπους, καταγραφή και διαχωρισμό των ρύπων από μαθητές με την καθοδήγηση των περιβαλλοντολόγων της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο βράδυ (Σάββατο 3 Νοέμβρη) στο Δημαρχείο του Πύργου θα διοργανωθεί ημερίδα στην οποία θα αναπτυχθούν θέματα παιδικής ψυχολογίας και περιβάλλοντος.

Για τη συγκεκριμένη δράση ο υπεύθυνος του παραρτήματος των «Υδροναυτών» στην Ηλεία, Άκης Λιάβας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής προς την εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο τονίζοντας τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι… σας καλούμε να παρευρεθείτε αλλά και να συμμετέχετε στο διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων σε Πύργο και Κατάκολο. Πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία δασκάλων και γονέων τα παιδιά-μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά πράγματα για την κατάδυση, να καταλάβουν -παρακολουθώντας και άλλες δραστηριότητες- τη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης μπορεί να συμμετάσχει ως εθελοντής επιφανείας ή σαν απλός παρατηρητής.


Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα με κόστος όχι παραπάνω από 2 ευρώ να φέρετε μαζί σας και να φυτέψετε, μαζί με την ομάδα Πύργος εν δράσει, ένα φυτό της αρεσκείας σας που θα αποδεικνύει τη δική σας συμμετοχή σε αυτή την ιδιαίτερη μέρα για την περιοχή μας. Για τη μεταφορά των ενδιαφερομένων θα δρομολογηθεί προς και από το λιμάνι, ειδικό δρομολόγιο του ΟΣΕ, με αναχώρηση 9:30 το πρωί της Κυριακής 4 Νοεμβρίου προς το Κατάκολο και 14:00 προς τον Πύργο».

Σημειώνουμε ότι ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει στις δράσεις μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 6938 980452.

Όλη η επικαιρότητα