Υδροπλάνα (και στην Ηλεία;)…

mallios_2_0_0_0_3_0_0_0_1_9_2_0_1.jpg

Ξανάρχονται τα υδροπλάνα, διαβάζουμε στην τρέχουσα ειδησεογραφία και αμέσως δημιουργούνται στον εγκέφαλό μας διάφοροι  και περίεργοι συνειρμοί, συνοδευόμενοι από όνειρα, ελπίδες, αλλά και αναπολήσεις του πρόσφατου παρελθόντος, που έκαναν την απόπειρα να έρθουν, αλλά δεν ήρθαν.

Τούτη την φορά  η είδηση φαίνεται πιο σοβαρή, πιο σίγουρη και με σταθερή βάση, αφού μιλάει για συγχώνευση εταιρειών υδροπλάνων, ενδιαφέρον λιμένων και Δήμων και  δηλώσεις  κάποιων που αποκαλούνται παράγοντες, για το μέλλον του καινούργιου μεταφορικού μέσου, για το μέλλον της επένδυσης αυτού του είδους και για τις προοπτικές ανάπτυξης  των υδροδιαδρόμων.

Δεν μπόρεσαν  οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που ασχολήθηκαν, να κατασκευάσουν  τους αυτοκινητοδρόμους, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, προβάλλοντας διάφορες αλλοπρόσαλλες και ηλίθιες δικαιολογίες, περί κρίσης κλπ., ενώ αποφεύγουν  να παραδεχθούν ότι οι ίδιοι ,δημόσιο και ιδιώτες, βρίσκονταν και είναι σε μόνιμη κρίση  και έτσι στράφηκαν στα υδροπλάνα.

Πιστεύουν ότι ο κόσμος  θα τρέξει και θα αρχίσει τα ταξίδια με το καινούργιο μέσο μεταφοράς, αφήνοντας  πίσω του τα λοιπά παραδοσιακά μέσα, της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα, αφού τα βαρέθηκε πια και θα ήθελε ένα νέο και νεωτερίστικο  μέσο μεταφοράς, ακριβώς σαν το υδροπλάνο.

Θα κατασκευάσουν, λέει η είδηση, υδροδιαδρόμους  και το μυαλό των απλοϊκών ανθρώπων πάει σε κάτι μεγάλες εργολαβίες, με πελώριους γερανούς, που θα σκάβουν στα ποτάμια, στις λίμνες και στις θάλασσες, για την κατασκευή  του νέου εφευρήματος ,που έρχεται,  ώστε να αλλάξει την  ζωή των νεοελλήνων.

Προπαγανδίζεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κόντρα στο κύμα ανεργίας του 1,5 εκατ. συμπολιτών μας  και ετοιμάζεται ο ανεκδιήγητος ΟΑΕΔ, ώστε να δεχτεί αίτήσεις, ή μάλλον να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες  λίστες ανέργων  που τηρεί στα γραφεία του, ώστε να τους διορίσει στην  νέα «φάμπρικα» των υδροπλάνων, που σε λίγο θα διασχίζουν τους αιθέρες.

Βέβαια δεν θα παραληφθεί  από τους αρμόδιους  να παραδοθεί η διαχείριση του θέματος στους πολιτευόμενους, βουλευτές και περίγυρους, ώστε να γίνουν όλα κατά το εθιμικό προβλεπόμενο, δηλαδή κατά το παλαιοκομματικό «κατόπιν ενεργειών μου».

Πρέπει να ληφθεί υπ όψιν ότι τον ερχόμενο χρόνο έχουμε εκλογές, Προεδρικές, Δημοτικές, ίσως και άλλες που μπορεί να προκύψουν  και  γι αυτό  είναι απαραίτητο να αρχίσουν να γεννώνται  πιθανότητες  γι όνειρα και ελπίδες, ώστε να κανονιστεί η υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών, για το καλό μας φυσικά και για την σωτηρία του χρεοκοπημένου νεοφιλελεύθερου συστήματος, αν και ουδόλως ενδιαφέρει τον κόσμο.

Μπαίνουμε λοιπόν στην εποχή των υδροπλάνων και για εμάς τους Ηλείους, παρότι δεν υπάρχουν  μέχρι τώρα πληροφορίες  περί υδροδιαδρόμων, αναμένεται με επόμενη ανακοίνωση, δια της μεθόδου  των  τοπαρχών και του «κατόπιν ενεργειών μου», να καθορισθούν  μερικοί  υδατοδιάδρομοι, προς εξυπηρέτησή  ημών  και των επισκεπτών μας.

 

Δημήτρης Μάλλιος

Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, Αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».