Ηλεία

«Υγεία για Όλους» και στο 4ο Δημοτικό Αμαλιάδας!

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί παιδιατρική κλινική εξέταση  και εμβολιασμός παιδιών Ρομά,  στο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Υγεία για Όλους».

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε  σε  συνεργασία της  Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, με την 6η ΥΠΕ, το Δήμο Ήλιδας, την Α΄ Παν.κλινική του Π.Ν.Παίδων «Αγία Σοφία», την Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδος, το Κέντρο Κοινότητας με το  παράρτημα Ρομα του Δήμου και  το 4ο Δημοτικό σχολείο Αμαλιάδος.

Τα εμβόλια που έγιναν στα παιδιά ήταν Ιλαράς- Παρωτίτιδας – Ερυθράς Ηπατίτιδας Β΄ Διφθερίτιδας-Τετάνου – Κοκκύτη – Πολιομυελίτιδας, Αιμόφιλου ινφλουέντζας τύπου Β΄ Πνευμονιόκοκκου, Μηνιγγιτιδόκοκκου Oροομάδα και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, κάτι που επεσήμαναν και οι συνδιοργανωτές της δράσης αυτής.

Η πρόεδρος του προγράμματος «Υγεία για Όλους» Ελένη Σωτηροπούλου στάθηκε στο εθελοντικό κίνημα πάνω στο οποίο στηρίζονται αυτές οι δράσεις του προγράμματος, το οποίο στηρίζει ιατρικά παιδιά και ενηλίκους σε όλη την Ελλάδα.

Διαβεβαίωσε τους γονείς ότι πλέον με τον εμβολιασμό των παιδιών δεν θα πρέπει να έχουν καμία ανησυχία για την υγεία τους, όπως και τα άλλα παιδιά που ήταν ήδη εμβολιασμένα από τους παιδιάτρους τους, λέγοντας ότι τον ερχόμενο μήνα θα γίνουν και οι επαναληπτικές δόσεις.

Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος και στον δήμο Ήλιδας εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Μάκης Μπούρας. Στάθηκε στην μεγάλη προσέλευση παιδιών και γονέων Ρομά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τέτοιες δράσεις θα συνεχιστούν.

Ότι σκοπός είναι η «θωράκιση» της υγείας των μαθητών του σχολείου, επεσήμανε ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας Πέτρος Κοκκόσης.

Όλη η επικαιρότητα