Υπέροχες εικόνες από είδη ζώων που είναι προς εξαφάνιση (PHOTOS)

Ο φημισμένος φωτογράφος Tim Flach πέρασε χρόνια παρακολουθώντας τα ζώα και τεκμηριώνοντας τις κινήσεις τους. Κατάφερε να δημιουργήσει μια εκπληκτική συλλογή εικόνων απειλούμενων ειδών, συμπεριλαμβανομένων των πολικών αρκούδων και του αετού των Φιλιππίνων, αλλά και πολλών ακόμα. Ρίξτε μια ματιά…

perierga.gr - Υπέροχες εικόνες από είδη ζώων που είναι προς εξαφάνισηΡούμα και Βάλι – μητέρα και γιος. Στο περιβάλλον τους, στα δάση της κεντρικής Αφρικής, οι χιμπατζήδες περνούν τις περισσότερες μέρες τους στις κορυφές των δέντρων. Ο αριθμός τους είναι 172.700 έως 299.700 και απειλούνται επειδή τους κυνηγούν για το κρέας τους, το οποίο θεωρείται λιχουδιά για τους πλούσιους στην Κεντρική Αφρική, ενώ τα μικρότερα σε ηλικία ζώα πωλούνται ως κατοικίδια.

 

perierga.gr - Υπέροχες εικόνες από είδη ζώων που είναι προς εξαφάνισηΟ ιπποπόταμος του νερού ζει κατά μήκος των ποταμών και των λιμνών σε ολόκληρη την υποσαχάρια Αφρική. Υπάρχουν 125.000 έως 150.000 που παραμένουν στην άγρια ​​φύση και απειλούνται από το κυνήγι για το κρέας, το λίπος και τα ελεφαντόδοντα.

 

perierga.gr - Υπέροχες εικόνες από είδη ζώων που είναι προς εξαφάνισηΟι λεοπαρδάλεις του χιονιού είναι αραιά κατανεμημένες σε 12 χώρες της Κεντρικής Ασίας, από τη νότια Ρωσία μέχρι το οροπέδιο του Θιβέτ, συμπεριλαμβανομένης της Μογγολίας, της Κίνας, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, της Ινδίας και του Νεπάλ, αλλά η λαθροθηρία και η κλιματική αλλαγή απειλούν τώρα την επιβίωσή τους. Υπάρχουν μόλις 4.080-6.590 ζώα στην άγρια ​​φύση.

 

perierga.gr - Υπέροχες εικόνες από είδη ζώων που είναι προς εξαφάνισηΤα μαϊμουδάκια Yunan με την περίεργη μύτη ζουν στην Κίνα. Οι αριθμοί τους μειώθηκαν λόγω της απώλειας των οικοτόπων και του κυνηγιού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα από 2.000 που παραμένουν στην άγρια ​​φύση.

 

perierga.gr - Υπέροχες εικόνες από είδη ζώων που είναι προς εξαφάνισηΤο saiga είναι ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση εξαιτίας της απώλειας των ενδιαιτημάτων του και του παράνομου κυνηγιού, που έχουν μειώσει δραματικά τους πληθυσμούς του σε περίπου 50.000 άτομα.

 

perierga.gr - Υπέροχες εικόνες από είδη ζώων που είναι προς εξαφάνισηΜία από τις παλαιότερες οικογένειες οστέινων ψαριών που υπάρχουν, είναι ιθαγενείς σε υποτροπικά, εύκρατα και υποαρκτικά ποτάμια, λίμνες και ακτές της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής. Απειλούνται από τους κυνηγούς που συλλέγουν τα αυγά τους.

 

perierga.gr - Υπέροχες εικόνες από είδη ζώων που είναι προς εξαφάνισηΟ αετός των Φιλιππίνων είναι ένα από τα πιο σπάνια και ισχυρά πουλιά στον κόσμο. Έχει ανακηρυχθεί το εθνικό πουλί των Φιλιππίνων και είναι κρίσιμα απειλούμενο, κυρίως λόγω της μαζικής απώλειας των οικοτόπων του, που προέρχεται από την αποψίλωση των δασών στο μεγαλύτερο μέρος των τοποθεσιών όπου ζει.

 

perierga.gr - Υπέροχες εικόνες από είδη ζώων που είναι προς εξαφάνισηΟι πολικές αρκούδες περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στους θαλάσσιους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού. Λόγω της συνεχιζόμενης απώλειας του πάγου που οφείλεται στην αλλαγή του κλίματος, οι πολικές αρκούδες καταγράφηκαν ως απειλούμενα είδη στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2008. Σήμερα υπάρχουν μεταξύ 22.000 και 31.000 ζώα στην άγρια ​​φύση και το είδος είναι ευάλωτο.

 

Πηγή: perierga.gr