Υγεία

Υπέβαλε παραίτηση, αλλά…

nosokomeio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμό αλλά και ανησυχία προκάλεσε στον ιατρικό κύκλο η υποβολή παραίτησης Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, έχοντας ξεπεράσει τα όρια των σωματικών και ψυχολογικών αποθεμάτων του, για την κατάσταση που επικρατεί, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

   Η υποβολή της παραίτησης, ήρθε – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – ύστερα από έντονο διάλογο του γιατρού με εκπρόσωπο της διοίκησης της Νοσηλευτικής Μονάδας του Πύργου (σ.σ ο διοικητής Β. Δημόπουλος τελεί εν αδεία), λόγω της κατάστασης που επικρατεί, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης κλινικής, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα, οι γιατροί να δουλεύουν, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο σωματικής και ψυχικής αντοχής. Πριν λίγο καιρό μάλιστα, κάποιοι εκ των γιατρών, είχαν διαμηνύσει ότι, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα και δεν προσληφθεί προσωπικό για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου και των κατοίκων της περιοχής, θα εξωθούνταν σε παραίτηση.

   Παρόλα αυτά, καμία από τις δυο πλευρές, δεν επιβεβαιώνει στο ακέραιο την υποβολή της παραίτησης. Σε κάθε περίπτωση, αν ο γιατρός επιμείνει στην θέση του και δεν ανακαλέσει την παραίτηση (σ.σ μπορεί να γίνει εντός 30 ημερών) η κατάσταση θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο, αφού ήδη ο αριθμός των γιατρών της συγκεκριμένης κλινικής είναι πολύ μικρότερος από τον απαιτούμενο για την εύρυθμη λειτουργία της και την εξυπηρέτηση των πολιτών που χρειάζονται τις υπηρεσίες των γιατρών της.

Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα