Ηλεία

Υπό κατάρρευση ο δρόμος της Αρήνης

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα με απανωτές κατολισθήσεις και καθιζήσεις αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο της ορεινής ζώνης του δήμου Ζαχάρως, αναγκάζοντας τους κατοίκους των περισσότερων χωριών να κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα για να κατέβουν στη Ζαχάρω και στα αστικά κέντρα της Ηλείας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΤΚ Μηλέας (Σκλήβα), Χρ. Μάντεσης, πέρα από το πρόβλημα στη στροφή του νεκροταφείου της Αρήνης, έχει σημειωθεί κατολίσθηση στο τμήμα Αρήνη-Μηλέα, ενώ σοβαρή καθίζηση έχει υποστεί ο δρόμος Αρτέμιδα-Μηλέα.

«Ο δρόμος που ενώνει την Αρτέμιδα με τη Μηλέα, κατασκευάστηκε πριν από δύο χρόνια. Όμως λόγω των πολλών βροχών παρουσιάστηκε καθίζηση στην τοποθεσία “Σπηλιές”. Στο συγκεκριμένο σημείο, παρότι κι εγώ προσωπικά αλλά και οι ιδιοκτήτες των περιουσιών επιμέναμε ότι έπρεπε να τοποθετηθούν σωλήνες κάθετα στον δρόμο λόγω του φόρτου νερού που κατεβαίνει από το βουνό, δεν εισακουστήκαμε και τώρα ο δρόμος είναι κλειστός», σχολίασε ο κ. Μάντεσης ζητώντας την τάχιστη και ουσιαστική μέριμνα της πολιτείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, τόνισε ότι πρόκειται για σοβαρό γεωλογικό φαινόμενο και απαιτεί προσοχή και ολοκληρωμέμνη αντιμετώπιση.

«Σύμφωνα με τους μηχανικούς μας, ο δρόμος είναι επικίνδυνος και το φαινόμενο της υποχώρησης του εδάφους είναι σε εξέλιξη. Εδώ και ενάμιση μήνα περίπου ρίχνουμε συνέχεια χαλίκι και χώμα. Προσωρινή αντιμετώπιση θα έχουμε εάν σταθεροποιηθεί ο καιρός και αμέσως μετά, μία από τις μελέτες που προτείνουμε να γίνει είναι η μελέτη για την περιοχή της Αρήνης, η οποία πρέπει να είναι γεωλογική και να δούμε τι βάθος ολίσθησης έχει και τι έργο απαιτείται. Εάν ο καιρός σταματήσει να βρέχει μπορεί να δοθεί προσωρινά σε λειτουργία καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα γεωλογικά φαινόμενα και να συμβεί το όποιο γεγονός», είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα