Ελλάδα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Ερυθρές Αττικής – Νέα πυρκαγιά στην Πάργα

Ακούστε το άρθρο

Απέδωσε καρπούς η μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 80 πυροσβέστες, τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη – Κοντά σε οικισμό η φωτιά στην Πάργα, δεν απειλείται όμως προς το παρόν

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Ερυθρές του δήμου Μάνδρας-Ειδύλλιας της Αττικής. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, όμως και μετά από την μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Η φωτιά έκαψε δάσος στη βόρεια πλευρά του Κιθαιρώνα και δεν απείλησε οικισμό.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, 2 αεροσκάφη και δύο PZL.

Πρόκειται για μία φωτιά που δεν θέλουμε να γίνει μεγάλη, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούμε με ισχυρές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουμε, δήλωσε το απόγευμα στο One TV ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. «Είναι στους πρόποδες της Πάρνηθας, στη δυτική πλευρά και δεν απειλείται οικισμός. Σε 2-3 ώρες ελπίζουμε πως θα την έχουμε περιορίσει γιατί στην περιοχή δεν πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι», συμπλήρωσε.

«Η φωτιά ξέσπασε κοντά στο χωριό Δάφνη που ανήκει στη Βοιωτία. Μάλλον από κάποιο ανθρώπινο λάθος» δήλωσε στο ONETV η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη.

Εν τω μεταξύ, ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Μουζακέικα της Πάργας, σε δασική έκταση. Η φωτιά καίει πουρνάρια και δεν απειλεί τον οικισμό αν και βρίσκεται κοντά, καθώς οι άνεμοι πνέουν αντίθετα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες, 10 οχήματα,  2 ομάδες πεζοπόρου, 1 ελικόπτερο και 2 PZL.

Φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε ακόμα τρεις περιοχές της χώρας.

Με 27 πυροσβέστες και 13 οχήματα αλλά και μία ομάδα πεζοπόρου επιχειρεί η πυροσβεστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Σταυράκι Ιωάννινων. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικίες.

Νωρίτερα, στην Βιάννο Ηρακλείου τέσσερα οχήματα με οκτώ πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν άμεσα τη φωτιά που ξέσπασε σε χορτολειβαδική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Λίγο αργότερα, οι πυροσβέστες στην Κρήτη κλήθηκαν για φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Κεραμειά Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει σε έκταση με ελιές και στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα και ένας αξιωματικός.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ωστόσο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η φωτιά θα τεθεί άμεσα υπό έλεγχο, όπως ακριβώς έγινε και στη Βιάννο.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στην Κρήτη, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι υψηλός.

via

Όλη η επικαιρότητα