Πολιτική

Υπό παραίτηση η υφυπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπουλου

Ακούστε το άρθρο

Με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπουλου μετά την αποκάλυψη πως παίρνει επίδομα ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ ετησίως.

Τη δυσφορία του πρωθυπουργού, άλλωστε, άφησε να διαφανεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό real αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός συνομίλησε το πρωί με την κ. Αντωνοπουλου και «εξέφρασε τη διαφωνία του» με τη χρήση της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης.

Η κ. Ράνια Αντωνοπούλου έκανε χρήση διάταξης που ψηφίσθηκε τον Αύγουστο του 2015, με την οποία επεκτάθηκε η χορήγηση επιδόματος ενοικίου και στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. με βάση αυτή τη διάταξη η κ.Αντωνοπούλου λαμβάνει ετήσιο επίδομα ύψους 12.000 ευρώ.

Οι δηλώσεις του Δ. Τζανακόπουλου

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, “ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της διάταξης της οποίας έκανε χρήση η αν. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου για επιδότηση ενοικίου”, όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός έκανε γνωστό επίσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM”, ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη επικοινωνήσει με την υπουργό, στην οποία και παρέπεμψε για περαιτέρω δηλώσεις.

Αναλυτικά, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αν. υπουργό (σ.σ. την Ρ. Αντωνοπούλου). Τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της σημερινής διάταξης», με τον κ. Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει σειρά ενεργειών που πήρε η σημερινή κυβέρνηση στην κατεύθυνση εξορθολογισμού του συστήματος αμοιβών βουλευτών και υπουργών.

Πηγή: NEWS247 

Όλη η επικαιρότητα