Κόσμος Οικονομία

Υποχωρεί η θέση της Deutsche Βank στην αγορά επενδυτικής τραπεζικής

Ακούστε το άρθρο

Ο έλεγχος της Deutsche Bank στην ευρωπαϊκή αγορά επενδυτικής τραπεζικής υποχώρησε πέρυσι και βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση, μαζί με τη Goldman Sachs, πίσω από την JPMorgan Chase για την περιοχή EMEA (Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής), αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, έδωσε έμφαση στον χαρακτήρα της ως επενδυτικής τράπεζας στα σχέδια που έκανε για την αναδιάρθρωσή της, ενώ πολλά ανώτατα στελέχη υποστηρίζουν ότι η γερμανική τράπεζα θα είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός όμιλος που θα διατηρηθεί στην παγκόσμια σκηνή σε λίγα χρόνια.

Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία από την Coalition, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στις τράπεζες, έδειξαν ότι η θέση της Deutsche κλυδωνίζεται στη δική της περιοχή. Όντας μόνη δεύτερη στην κατάταξη για το πρώτο εξάμηνο του 2016 και ολόκληρο το 2015, μοιράσθηκε τη δεύτερη θέση με τη Goldman Sachs για το σύνολο του 2016, σύμφωνα με την Coalition.

Η Deutsche είχε, επίσης, υποχωρήσει στα μέσα του 2016 στην έκτη θέση της κατάταξης των επενδυτικών τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ήταν μεταξύ των τριών πρώτων το 2014, καθώς περιόρισε τη χρηματοδότησή της σε ορισμένες περιοχές και υπέστη πλήγμα από τους φόβους πελατών της για την οικονομική της κατάσταση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα