Ηλεία

Υπογράψτε άμεσα κ. Σπίρτζη… Για την έλευση τουριστών στον Πύργο με τουριστικά λεωφορεία

Ακούστε το άρθρο

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση των απαιτούμενων αποφάσεων σχετικά με την έλευση τουριστών στην πόλη του Πύργου, μέσω τουριστικών λεωφορείων από  το λιμάνι του Κατακόλου ήταν αυτή που οδήγησε στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε η διάθεση του Σώματος των φορέων, των συλλόγων και των δημοτών της πόλης, για την έκδοση σχετικού ψηφίσματος με αποδέκτη τον υπουργό Μεταφορών και Δημοσίων Έργων Χρήστο Σπίρτζη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπίρτζης δεν έχει υπογράψει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για την έλευση των τουριστών στην πόλη του Πύργου… κάτι που ήδη έχει κάνει η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το ψήφισμα που αναφέρει ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου εκφράζοντας τη βούληση των φορέων, των συλλόγων και των δημοτών της πόλης, δηλώνει την απαίτησή του, όπως ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, προβεί στην άμεση υπογραφή της εκ του νόμου προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία έχει ήδη υπογραφεί από την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, για την έγκριση της ειδικής διαδρομής που έχει αιτηθεί η ενδιαφερόμενη εταιρεία (ΤΕΛΧΙΣ Ι.Κ.Ε.), προκειμένου να τεθούν σε κυκλοφορία τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης, με σκοπό την έλευση τουριστών στην πόλη του Πύργου, για την οικονομική ανάταση και την εν γένει ανάπτυξή της, δεδομένου ότι ο οικονομικός της ιστός έχει διαταραχθεί από τους καταστροφικούς σεισμούς που την έπληξαν το έτος 1993 και έως σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί. Στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η υπογραφή της ΚΥΑ, ο Δήμος, οι φορείς, οι σύλλογοι και οι δημότες, προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις».

Στο υπουργικό συμβούλιο…

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑΤΡΙΣ το αίτημα του δήμου Πύργου συζητήθηκε κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής σήμερα αναμένεται να ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την προώθηση-επίλυση του θέματος.

Όλη η επικαιρότητα