Υποψήφιοι με θέση και άποψη

Πολλές προτάσεις μέχρι και πιέσεις δέχτηκε ο  καθηγητής Γιόχανσον για να κατεβεί ως υποψήφιος  Δήμαρχος και να εκτεθεί στην κρίση του λαού, μιας και έχει όλα τα προσόντα, παρότι Σουηδός, αλλά και Έλληνας πολίτης με πολιτικά δικαιώματα από 10/ετίας και πλέον, αλλά δεν δέχτηκε για τον μοναδικό λόγο ότι κατεβαίνει υποψήφιος ο κολλητός του φίλος, μάλιστα και κολλητός μας, ο Αμερικανοέλληνας.

Δεν του άρεσε του κ. καθηγητή αυτή η παραχώρηση, αλλά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, μπροστά στην δυνατή επιθυμία  του φίλου του, ο οποίος περίμενε για χρόνια αυτή την στιγμή, κάπου πενήντα ολόκληρα, όσο δηλαδή ήταν στην Αμερική και εργαζόταν σκληρά και έτσι έκανε πίσω προς χάριν του φίλου,  αλλά παραμένει στις επάλξεις, συμμετέχει στον προεκλογικό αγώνα  του Αμερικανοέλληνα  και τελικά αισθάνεται σαν να ε΄9ιναι ο ίδιος υποψήφιος.

Άλλωστε  είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και με την ιδιότητά του αυτή, περιοδεύει συνοδεύοντας τον υποψήφιο Δήμαρχο σε όλα τα χωριά και τις πόλεις, με επίκεντρο βέβαια το0ν Καϊάφα και την ευρύτερη περιοχή, κυρίως όμως την πόλη των Λαπίθων, που ως γνωστόν κατοικούν στα έγκατα του Λαπίθα, με τις Ανυδρίδες νύμφες και πολλούς μυημένους.

Βέβαια, ως μόνιμος κάτοικος του Καϊάφα στο ξενοδοχείο ΓΕΡΑΝΙΟΝ, είναι μοναδικός γνώστης της ιστορίας και της παράδοσης της περιοχής, μελετητής της αρχαίας και νέας ιστορίας, ακόμη και της ευρύτερης περιοχής μέχρι Πύργο, Αρχαία Ολυμπία και Κυπαρισσία, είναι δε πολύ γνωστός στην περιοχή για τους αγώνες του για τουριστική ανάδειξη του Καϊάφα ως τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών με παγκόσμια ακτινοβολία καθώς επίσης και για την λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Αρχαίας Ολυμπίας.

Και εν προκειμένω ο καθηγητής Γιόχανσον, ως ειδικός σύμβουλος του Αμερικανοέλληνα υποψήφιου Δημάρχου, προτάσσει στο πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου για την επόμενη 5/ετία, την ανάδειξη του Καϊάφα ως τουριστικού προορισμού  διεθνών προδιαγραφών και  την λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Φυσικά έχει παραλάβει από το Υπουργείο Τουρισμού και από την πρώην Νομαρχία στον Πύργου, όλον τον σχεδιασμό για τον Καϊάφα, γνωρίζει φυσικά για την κρατούσα εγκατάλειψη και είναι αποφασισμένος, θέτοντας ως στοίχημα ζωής πλέον την  επαναφορά της πρότασης του πρώην υπουργού Τουρισμού του κ. Δ. Γεωργακόπουλου, ώστε ο Καϊάφας να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό παγκόσμιας ακτινοβολίας και υψηλών προδιαγραφών.

Σε σχέση δε με το Διεθνές Πανεπιστήμιο γνωρίζει καλά τον ιδρυτικό νόμο  2413 / 1996, γνωρίζει επίσης την απόπειρα κατάργησης της διάταξης περί του Πανεπιστημίου  το έτος 2011, έχει όμως την διαβεβαίωση αρμοδίως, ότι όλα μπορεί να αλλάξουν και να λειτουργήσει άμεσα το Πανεπιστήμιο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, μελέτησε επισταμένως όλα τα σχετικά έγγραφα και είναι έτοιμος, μόλις εκλεγεί, αμέσως την επόμενη ημέρα να πάει στα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας και να μην φύγει από εκεί ποτέ μέχρις ότου λάβει έγγραφες διαβεβαιώσεις και για τον Καϊάφα και για το Πανεπιστήμιο.

Θεωρεί αδικία και ασέλγεια την εγκατάλειψη  του Καϊάφα και της Αρχαίας Ολυμπίας, γεγονός πρωτόγνωρο παγκοσμίως, τέτοιες παραλείψεις και ελλείψεις μπορεί να συμβαίνουν μόνο στην Ηλεία, σιωπούντων όλων, θεσμών του κράτους, της κοινωνίας, αλλά και των πολιτών και πιστεύει ότι έφτασε η ώρα του προγραμματισμού με όραμα  και ελπίδες.-