Υποψήφιοι μοτοσικλετιστές: Έτοιμη η πίστα για την εκπαίδευση στον Πύργο

exetaseis.jpg

Τρεις μήνες πέρασαν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης που ορίζει τον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων οδηγών μοτοσικλετών, καθώς και της προδιαγραφές του χώρου που θα πραγματοποιούνται οι εξετάσεις, χωρίς να φροντίσει το κράτος για την εύρεση του ειδικού αυτού χώρου εκπαίδευσης και εξέτασης, που απαιτείται, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα.

Το διάστημα αυτό, οι Σχολές Οδήγησης, αναζητούσαν έναν χώρο που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν. Τελικά, ο Δήμος Πύργου παραχώρησε την αριστερή εξωτερική πλευρά του Δημοτικού Σταδίου για την δημιουργία της πίστας. Έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εξετάσεις. Σημειώνεται δε, ότι στο σημείο που θα πραγματοποιούνται οι ελιγμοί των εξετάσεων, θα γίνεται και η εκπαίδευση των οδηγών, ενώ ο χώρος θα αποτελεί και αφετηρία της δεύτερης φάσης της εξέτασης, δηλαδή της πορείας.

Ο νόμος που ισχύει από της 19 Ιανουαρίου του 2013 για τις μοτοσικλέτες, προϋποθέτει την εκπαίδευση και εξέταση δύο νέων ελιγμών σε ειδικά σχεδιασμένη πίστα, οι οποίοι όπως τονίζουν οι εκπαιδευτές των Σχολών Οδήγησης, έχουν ένα σημαντικό βαθμό δυσκολίας και απαιτούν σωστή προετοιμασία για την διεκπεραίωσή τους. Γι’ αυτό το λόγο χθες, συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου, οι εκπαιδευτές των Σχολών Οδήγησης Πύργου και ο Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνίας για να δουν στην πράξη, τους νέους ελιγμούς, οι οποίοι έχουν και χρονικό όριο.

Μια ακόμα αλλαγή που αξίζει να αναφερθεί είναι η υποχρεωτική, πλέον, χρήση στολής εγκεκριμένου τύπου κατά την διάρκεια της εξέτασης αλλά και κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών ωρών, στις κατηγορίες μοτοσικλετών Α1, Α2 και Α. Εάν ο υποψήφιος οδηγός προσέλθει στην διαδικασία εξέτασης χωρίς την στολή του, επωμίζεται ποινή, η οποία προβλέπει ότι μπορεί να εξεταστεί μετά από 60 ημέρες.

 

Γαληνή Τσαρουχά