Εκλογές

Υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων ο Α.Παναγιωτόπουλος

panagiotpoulos.jpeg
Ακούστε το άρθρο

Την κάθοδό του και επίσημα στη διεκδίκηση του Δήμου της Πάτρας ανακοίνωσε ο νυν δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος, η αγάπη του για την πόλη που σπούδασε και επαγγελματικά πρόκοψε και ζει, σε συνδυασμό με το κενό έκφρασης της πόλης των Πατρών σε σοβαρά ζητήματα όπως το φράγμα Πείρου, η ιδιωτικοποίηση του νερού, τα διόδια και η διαχείριση των απορριμμάτων, τον οδήγησαν στο να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Πατρέων.

Αναλυτικά ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει:

«Δημότες της Πάτρας,

οι προσεχείς δημοτικές εκλογές τον Μάιο βρίσκουν την χώρα σε πολύ δύσκολη κατάσταση ίσως την χειρότερη της μεταπολεμικής Ελλάδος. Η τοπική αυτοδιοίκηση μετά τις εκλογές θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για να δώσει διέξοδο και στρατηγική κυρίως στο αύριο. Απαιτείται ιδεολογικός προσανατολισμός, πολιτική σκέψη, αυτοδιοικητική γνώση, εμπειρία, δύναμη και θέληση για αγώνα.

Γνωρίζετε ότι στην απερχόμενη αυτοδιοικητική θητεία ως δήμαρχος στη Δυτική Αχαΐα, διεκδίκησα και πέτυχα λύσεις για μικρά και μεγάλα θέματα της περιοχής και του νομού, για καλύτερες ημέρες στον τόπο, με τους συνεργάτες μου αλλά και τους δημότες του δήμου Δυτικής Αχαΐας. Στον αγώνα αυτό δυστυχώς είχαμε το κράτος αντιμέτωπο που μας περιέκοψε  70% την κρατική οικονομική ενίσχυση ενώ αύξησε τους φόρους αφαιρώντας μας την δυνατότητα διαχείρισης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και εκποιώντας αυτές παράλληλα στους ιδιώτες ερήμην μας «αντί πινακίου φακής». Αντιλαμβανόμενος  την ύψιστη  σημασία της εκποίησης της εθνικής μας κληρονομιάς έθεσα το θέμα ανοικτά και δημόσια.

Η απουσία του μητροπολιτικού δήμου της περιοχής δηλαδή της Πάτρας  ήταν αισθητή, όπου φύσει και θέσει,  θα είχε  το συντονισμό και το πρόσταγμα για τα μεγάλα θέματα  του νομού και της περιφέρειας, όπως το φράγμα Πείρου, την ιδιωτικοποίηση του νερού, τα διόδια, την διαχείριση των απορριμμάτων, την αποψίλωση των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης και την περιθωριοποίησή της, τον σιδηρόδρομο  και πολλά άλλα.

Η αγάπη μου για την πόλη που σπούδασα και επαγγελματικά πρόκοψα και ζω, σε συνδυασμό με την εικοσάχρονη αυτοδιοικητική μου παρουσία  αφενός, το κενό  έκφρασης  της πόλης των Πατρών αφετέρου, με οδήγησαν  στην απόφαση να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Πατρέων θέτοντας τον εαυτό  μου στην κρίση σας στις εκλογές του Μαΐου.

Θέλω την πόλη των Πατρών μητρόπολη της Νοτιοδυτικής Ελλάδος με τις υποδομές εκείνες που θα τις δίνουν το δικαίωμα να το απαιτεί, με πολιτιστική ταυτότητα συνυφασμένη με την ιστορία της και τις παραγωγικές τις δομές αλλά και την προοπτική της ως πύλη της Δύσης. Επιδιώκω μια δημοτική αρχή που θα νοιάζεται για τους δημότες, που θα συμμερίζεται και θα βοηθά τους αδυνάτους, που θα μπει μπροστά στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της περιοχής και δεν θα κρυφτεί όταν τα μεγάλα συμφέροντα επελαύνουν κατά της δημόσιας περιουσίας, που θα διεκδικήσει ρόλο και λόγο ουσιαστικό για όλα τα θέματα της περιοχής.

Η διαδρομή μου είναι παγκοίνως γνωστή είτε η επαγγελματική είτε η κοινωνική είτε η πολιτική είτε η αυτοδιοικητική. Από τους κομματικούς μηχανισμούς αποκόπηκα εδώ και πολλά  χρόνια, σεβόμενος πάντα αυτούς ως φορείς θεσμούς με κοινωνική και πολιτική έκφραση, όμως διατήρησα την προοδευτική, ιδεολογική και πολιτική μου ταυτότητα. Τα χρόνια που πέρασαν ως Δήμαρχος είχα καθήκον και υποχρέωση να συνεργαστώ με όλους τους φορείς πολιτικούς, κοινωνικούς, θρησκευτικούς για την εξυπηρέτηση των αναγκών που υπηρετούσα κάθε φορά.  Σίγουρα δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που ανακάλυψαν ξαφνικά την ανεξαρτησία και τον ακομμάτιστο χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πάντα πίστευα στον ακηδεμόνευτο χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέχρι σήμερα το έκανα πράξη.

Με γνώμονα τα προαναφερόμενα καλώ όλους τους πολίτες που ανησυχούν και θέλουν να δημιουργήσουν όρους για ένα καλύτερο αύριο σ’ ένα δήμο που θα λειτουργεί χωρίς διακρίσεις να συμπορευθούν μαζί μου σε αυτόν το δύσκολο αγώνα που αξίζει να δώσουμε.

Πάτρα 10 Μαρτίου 2014

Ανδρέας Αντ. Παναγιωτόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων».

Όλη η επικαιρότητα