Αγροτικά

Υποσχέσεις για «φέτα ελληνική» από τον Αποστόλου (VIDEO)

arheio_lipsis_8.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τη διαβεβαίωση ότι εντός της μεταβατικής περιόδου θα αναθεωρηθεί η συμφωνία για τη φέτα, έδωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου, μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για την εξαίρεσή της από το χαρακτηρισμό της ως ΠΟΠ.

“Μετά από ένα χρόνο διαπραγμάτευσης, που μπλοκάραμε τη συμφωνία εξασφαλίσαμε όχι μόνο απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας που αποδέχεται το αίτημα μας, αλλά και δέσμευση ρητή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εντός της μεταβατικής περιόδου θα αναθεωρηθεί η συμφωνία για τη φέτα και θα είναι σύμφωνη με τα προϊόντα ΠΟΠ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πρωινή εκπομπή του Ant1.


Απαντώντας στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων που ζήτησε την παραίτησή του για θέμα, ο κ. Αποστόλου ανέφερε πως “οι ίδιοι έλεγαν ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαφώνησε με την συμφωνία και απειλεί ότι δεν θα υπογράψει αν δεν ληφθούν ως ελάχιστο κάποια μέτρα προστασίας για τη φέτα τονίζοντας ότι ‘αρμένιζα σωστά’. Μετά από μερικές μέρες όπου όχι μόνο τα ελάχιστα εξασφαλίστηκαν, αλλά και η αναθεώρηση της συμφωνίας, ζητούν την παραίτησή μου”.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι η συμφωνία λέει ότι μέσα στην μεταβατική περίοδο τα λευκά τυριά θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ως φέτα, ενώ μετά τη λήξη της περιόδου θα διαχωριστούν. Αυτά που έχουν ως πρώτη ύλη αιγοπρόβειο γάλα θα ονομάζονται φέτα Ν. Αφρικής και αυτά που έχουν αγελαδινό γάλα θα ονομαστούν φέτα τύπου, φέτα στυλ.

 

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα