Ελλάδα

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Αυτός είναι ο δολοφόνος της – Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του

Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 58χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 7 Νοεμβρίου από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, για την ανθρωποκτονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στον προαύλιο χώρο του Β΄Νεκροταφείου.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πρόκειται για τον ΕΣΣΑΤΖΑΝΙΑΝ-ΣΟΡΟΠΙΔΗ Εμμανουήλ του Γρηγορίου και της Σταυρούλας, γεννηθέντα στις 3-1-1959 στη Νέα Ιωνία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 9-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, της διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476227 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι Αρχές είχαν τον 58χρονο υπό 24ωρη παρακολούθηση

Πεπεισμένοι είναι οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που εξιχνίασαν την στυγερή δολοφονία σε βάρος της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη από τον 58χρονο Ελληνοαρμένιο με κίνητρο την ληστεία, πως ήταν αδίστακτος και απόλυτα αδιάφορος για την ανθρώπινη ζωή.

Μάλιστα, ήταν τέτοιος ο φόβος και η αγωνία των αστυνομικών μη τυχόν ξαναχτυπούσε με την ίδια αγριότητα, που μόλις τον «κλείδωσαν» ως τον βασικό ύποπτο για την δολοφονία, δηλαδή μόλις το περασμένο Σάββατο, από τότε και μέχρι την προσαγωγή του το πρωί της Τρίτης, τον έθεσαν υπό στενή, διαρκή και 24ωρη παρακολούθηση στο σπίτι που το φιλοξενούσαν επί της οδού Τανάγρας στο Γαλάτσι.

Έτρεμαν την ιδέα οι αστυνομικοί ότι αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορούσε στον δρόμο ελεύθερος σαν μία κινητή ωρολογιακή βόμβα βίας και ήθελαν να τον συλλάβουν το ταχύτερο δυνατό, στοιχειοθετώντας την υπόθεση.

Ήταν τέτοια η βία που επέδειξε σε βάρος της άτυχης κοπέλας για ένα κινητό τηλέφωνο που στη συνέχεια πούλησε μόνο όσο κόστιζε η δόση του, που ορισμένα από τα χτυπήματα που της κατάφερε, προκάλεσαν φρίκη ακόμα και σε έμπειρους αστυνομικούς που είδαν με τα μάτια τους το τραύμα κάτω από την μασχάλη της, μήκους σχεδόν 20 εκατοστών… Συνολικά της κατάφερε 14 χτυπήματα πάνω στη πάλη που ξέσπασε.

Τον χτύπησε με την τσάντα της και εκείνος της άρπαξε με το ένα χέρι το λουρί της τσάντας και με το άλλο επέφερε σαρωτικά χτυπήματα με το στιλέτο που κρατούσε…

Δεν θεωρούν οι αστυνομικοί πως δεν ήξερε τι έκανε, όσο και αν ισχυρίζεται ότι η στέρηση για την δόση του θόλωσε το μυαλό… αφού επέδειξε αρκετή μεθοδικότητα μετά την τέλεση του εγκλήματος με μόνο λάθος τις δύο χαρτοπετσέτες που σκούπισε τα ματωμένα του χέρια και της πέταξε στο νεκροταφείο.

Κατά τα λοιπά, σκέφτηκε να πετάξει το μαχαίρι σε κάδο και σε μεγάλη απόσταση από τον νεκροταφείο, σε άλλο κάδο την ματωμένη του μπλούζα και σε ένα οικόπεδο την τσάντα, την οποία επέστρεψε μετά από μερικές ημέρες και έκαψε για να εξαφανίσει εντελώς, ενώ φρόντισε να ξυρίσει και τα μαλλιά του για να σιγουρευτεί ότι θα δυσχεράνει τις όποιες προσπάθειες αναγνώρισής του.

Η αστυνομία είχε δώσει εντολή να μην γίνει αποκομιδή απορριμμάτων και να μην καθαριστούν τα φρεάτια σε μία ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το έγκλημα, όμως αυτός πέταξε τα πειστήρια του εγκλήματος σε τριπλάσια απόσταση και έτσι εξαφανίστηκαν με την αποκομιδή.

Κάθε άλλο παρά θολωμένη κρίση λοιπόν φαίνεται να επέδειξε σύμφωνα με τους αστυνομικούς, καθώς φρόντισε να πουλήσει και άμεσα το κινητό τηλέφωνο. Το δεύτερο λάθος του είναι ότι άργησε να το απενεργοποιήσει, στοχοθετώντας την περιοχή που πήγε να το πουλήσει, δηλαδή την Ομόνοια.

Ο ίδιος ανέφερε στην κατάθεσή του πως στις 18  Οκτωβρίου είχε πάει στο Β΄Νεκροταφείο, όπως συνήθιζε να πράττει για να κλέβει κηροπήγια και καντήλια από τους τάφους. Τα κλοπιμαία αυτά στη συνέχεια τα πωλούσε και με τα χρήματα που κέρδιζε, αγόραζε τη δόση του.

Το μοιραίο απόγευμα είδε την άτυχη 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη, γονατισμένη στο μνήμα του φίλου της να κλαίει με την τσάντα της δίπλα της. Τότε, της επιτέθηκε και με την απειλή μαχαιριού απαίτησε την τσάντα της.

Μετά την δολοφονία και λουσμένος όπως ήταν στο αίμα και δίχως να τον έχει δει ούτε ένας άνθρωπος, έτρεξε προς τον μαντρότοιχο του νεκροταφείου στην πίσω πλευρά και περίπου 100 μέτρα πριν τον μαντρότοιχο σκούπισε το αίμα, πήδηξε τον μαντρότοιχο, πέρασε κάθετα τις γραμμές του Ηλεκτρικού και αφού ξεφορτώθηκε τα πειστήρια, επιβιβάστηκε στη συνέχεια σε λεωφορείο με κατεύθυνση το κέντρο, κατέβηκε στο Πολυτεχνείο και περπάτησε μέχρι την οδό Σοφοκλέους, όπου πούλησε σε κατάστημα αλλοδαπών το κινητό της Δώρας, έναντι 20 ευρώ! Τόσο είχε… «κοστολογήσει» την ζωή της άτυχης κοπέλας.

Ο δράστης ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά και κλοπές σε αυτοκίνητα, είχε συλληφθεί το 2011 για εμπορία και διακίνηση 37,5 κιλών κάνναβης στην Βορειοανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα, στις 9 Ιουνίου 2011 βρισκόταν μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο με άλλα δύο άτομα, στην οδό Λυκούργου 80 στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπροστά από το παλιό Μπριτάνια και ένας περίοικος που θεώρησε ύποπτη την πολύωρη παραμονή τους κάλεσε την Άμεση Δράση, που φτάνοντας στο σημείο βρήκε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου την μεγάλη αυτή ποσότητα ναρκωτικών.

Φυλακίστηκε για τις πράξεις του και αποφυλακίστηκε μόλις το περασμένο Μάιο από τις Φυλακές Χαλκίδας, με τις ευεργετικές διατάξεις της υφιστάμενης …νομοθεσίας.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα