Υποτροφίες Cosmote σε 51 πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες

unnamed_68.jpg

Mε το ξέσπασμα της κρίσης πολλά νέα παιδιά γεμάτα φιλοδοξίες, πάθος για ζωή και γνώση αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που λειτουργούν ανασταλτικά στα εκπαιδευτικά σχέδιά τους.

Αν και βρίσκονται στην αρχή των σπουδών τους η δυσχερής οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται οι οικογένειες τους, «φρενάρει» την πραγματοποίηση του στόχου τους, με αρκετές περιπτώσεις να σκέφτονται ακόμα και την εγκατάλειψη του Πανεπιστημίου. Γι’ αυτά τα παιδιά η τύχη σήμερα χαμογελά, καθώς η COSMOTE στέκεται στο πλευρό τους και τα βοηθά να προοδεύσουν.
 
Η COSMOTE ανακοίνωσε 51 υποτροφίες συνολικού ύψους 770.000 ευρώ για πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Αναλυτικά:
 
50 υποτροφίες ύψους 15.000€ η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών και 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους 20.000€ για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.
 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Δεκαπέντε χρόνια τώρα, μέσα από τις Υποτροφίες μας, στηρίζουμε νέους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι οι δυσκολίες δεν τους καταβάλλουν, αντίθετα τους πεισμώνουν να κυνηγήσουν τη γνώση, την πρόοδο και την προσωπική ανάπτυξη. Κάθε χρόνο, αυτά τα παιδιά, με τη στάση ζωής και την πορεία τους, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον».
 
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.cosmote-scholarships.gr, έως τις 17 Οκτωβρίου 2016.
 
Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε πανεπιστήμια της ανώτατης εκπαίδευσης, με μόρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τουλάχιστον 16.000. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.
 
Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE εντάσσεται στις δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ. Στα 15 χρόνια του θεσμού έχουν απονεμηθεί συνολικά 530 υποτροφίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 3,6 εκατ. ευρώ.