Κινηματογράφος Πολιτισμός

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Ενέκρινε έκτακτη επιχορήγηση 1 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ακούστε το άρθρο

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) ενέκρινε την καταβολή έκτακτης επιχορήγησης ύψους 1.000.000 ευρώ προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Το ΥΠΠΟΑ προχώρησε σε αυτήν την κίνηση στο πλαίσιο της δέσμευσης της Κυβέρνησης για αναπλήρωση πόρων, οι οποίοι μειώθηκαν μετά την κατάργηση του Ειδικού Φόρου επί των εισιτηρίων των κινηματογραφικών αιθουσών.

Η οικονομική αυτή ενίσχυση θα επιτρέψει στο ΕΚΚ να προχωρήσει δυναμικά στην επιτάχυνση της χρηματοδότησης σχεδίων κινηματογραφικών έργων, τα οποία είχαν συσσωρευθεί στο παρελθόν, με στόχο την εύρυθμη ανταπόκριση στις ανάγκες της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Παράλληλα, η ενίσχυση αυτή θα συνδράμει την ανάπτυξη των σημαντικών δράσεων του Hellenic Film Commission στις διεθνείς αγορές – δράσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την προβολή της Ελλάδας και την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα.

Όπως αναφέρεται: “Με αυτήν του την κίνηση, το ΥΠΠΟΑ στηρίζει έμπρακτα το ΕΚΚ στην προσπάθειά του για τη χάραξη αναπτυξιακής κινηματογραφικής πολιτικής και την πολυδιάστατη ενίσχυση της οπτικοακουστικής δημιουργίας”.

Όλη η επικαιρότητα