Viral

Υποβρύχια εστιατόρια που σερβίρουν με θέα στο βυθό της θάλασσας

Ακούστε το άρθρο

Αν σας εξιτάρει ο βυθός της θάλασσας και γενικότερα συγκαταλέγετε τον εαυτό σας ανάμεσα στους τολμηρούς που δεν διστάζουν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, τότε ένα γεύμα στα εστιατόρια που ακολουθούν πρέπει να συμπεριληφθεί στην λίστα όσων πρέπει να βιώσετε έστω και μία φορά στην ζωή σας.

Ο λόγος για τρία άκρως εντυπωσιακά εστιατόρια, που σερβίρουν κάτω από τον βυθό της θάλασσας και με εντυπωσιακή θέα σε αυτόν.

Al Mahara, Ντουμπάι

Από τα πιο φημισμένα και κιτς, θα έλεγε κανείς, υπερπολυτελή ξενοδοχεία στο Ντουμπάι. Το Burj Al Arab δεν στερείται χλιδής και δεν τσιγκουνεύεται καθόλου τις παροχές του. Μία από τις πιο εντυπωσιακές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κανείς σε αυτό, είναι και ένα δείπνο στο υποβρύχιο εστιατόριο Al Mahara, μέσα σε ένα τεράστιο και άκρως εντυπωσιακό υποβρύχιο.

Το όνομά του που σημαίνει «κέλυφος στρειδιού» προϊδεάζει για την γευστική εμπειρία που πρόκειται να ακολουθήσει, καθώς στο μενού του συμπεριλαμβάνονται τόσο θαλασσινά, όσο και εκπληκτικά ψαρικά.

Under, Νορβηγία

Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο στην Ευρώπη, ακούει στο όνομα «Under», βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό Baly, στο νοτιότερο τμήμα της ακτογραμμής της Νροβηγίας, και υποδέχεται τους πελάτες του σε βάθος πέντε μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, λοιπόν, περιμένει όσους επισκεφτούν το Under, καθώς η θέα στο βυθό της θάλασσας πραγματικά κόβει την ανάσα.

Μπαίνοντας στο κτίσμα μια σκάλα ύψους μέτρων οδηγεί τους τολμηρούς που θα το επιλέξουν για ένα γεύμα στη σάλα του εστιατορίου, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο παράθυρο ύψους 4 μέτρων με άπλετη θέα στο βυθό.

Το κτίσμα, που μοιάζει να έχει μισοβουτήξει στη θάλασσα, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενσωματωθεί πλήρως από το φυσικό περιβάλλον ολόγυρά του, ενώ οι τοίχοι του έχουν προβλεφθεί να είναι ανθεκτικοί σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ithaa Undersea, Μαλδίβες

Για όσους δεν πάσχουν από κλειστοφοβία, ένα γεύμα κάτω από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού αποτελεί σίγουρα και με όλη την κυριολεξία της λέξης μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Το Ithaa Undersea, στις Μαλδίβες, σερβίρει σύγχρονη ευρωπαϊκή κουζίνα πέντε μέτρα κάτω από την στάθμη της θάλασσας και αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο υποθαλάσσιο εστιατόριο στον κόσμο.

Η πανοραμική 180ο μοιρών θέα στο κοραλλιογενές περιβάλλον ολόγυρά του στα χαρακτηριστικά που σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις.

via

Όλη η επικαιρότητα