Εκλογές

Υψηλά ποσοστά τηλεθέασης συγκέντρωσε το ντιμπέιτ

dibeit.jpg
Ακούστε το άρθρο
Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης σημείωσε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, το βράδυ της Τετάρτης.

Περίπου 2.788.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν την τηλεμαχία. Ο αριθμός αυτός αφορά αθροιστικά σε όλα τα κανάλια που μετέδιδαν το ντιμπέιτ, δηλαδή ΕΤ1, ΕΤ3, Mega, ANT1, Alpha, Star, Sky, E και Μακεδονία ΤV. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 27,4% του συνολικού πληθυσμού.

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB-Nielsen, ο αριθμός των τηλεθεατών που παρακολοήθησαν την τηλεμαχία έστω και για ένα λεπτό ανέρχεται σε 4.996.000, αριθμός που αντιστοιχεί στο 49,3% του συνολικού πληθυσμού.

Όμως, έντονο ήταν το ενδιαφέρον για την τηλεμαχία και στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, άνευ προηγουμένου είναι τα διαδραστικά δεδομένα του debate, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ αναφορών στο σύνολο της μπλογκόσφαιρας και ιδιαιτέρως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερες από 125.000 αναφορές καταγράφηκαν από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης ως τη 1:30 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση του debate. 

Το 90% των αναφορών αφορούσε το επίσημο hashtag της ΕΡΤ, #ERTdebate2015. Το twitter της ΕΡΤ παρακολούθησαν 106.000 χρήστες (@ertsocial), ενώ περισσότεροι από 132.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν τη σελίδα της ΕΡΤ στο Facebook κατά τη διάρκεια του debate, καθώς σε αμφότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε πρωτογενές περιεχόμενο εικόνας και video.

 

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα