Εκπαίδευση Ελλάδα Πολιτική

Ζαχαράκη για πανελλήνιες 2020: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης

Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς και μετάθεσης των Πανελλαδικών άφησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μετά τα προληπτικά μέτρα που έλαβε το υπουργείο για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα μας.

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως «αν ισχύσουν μόνο οι 14 ημέρες κλεισίματος, δεν θα χρειαστεί παράταση της σχολικής χρονιάς» κάνοντας λόγο για επαναπροσδιορισμό του προγράμματος αν χρειαστεί.

Η ίδια υπογράμμισε πως αρμόδια για να λάβει απόφαση παράτασης του κλεισίματος πέραν του 14ημέρου είναι η επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο Υγείας με επικεφαλής τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Αν αυτοί κρίνουν ότι χρειαστεί να παραταθεί, προφανώς και θα γίνει. Δεν υπάρχει άλλη σκέψη να παραβούμε τις υποδείξεις των ειδικών» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες, η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε πως «αν φτάσουμε σε μακρά περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ως αρμόδιο υπουργείο έχουμε υποχρέωση να επεξεργαζόμαστε κάθε σενάριο, πιθανότατα και τη μετακύλιση της ημερομηνίας των Πανελλαδικών εξετάσεων».

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους μαθητές να περιορίσουν τις βόλτες. «Θα έλεγα στα παιδιά να περιορίσουν αυτή τη διαδικασία».

via

Όλη η επικαιρότητα