Ηλεία

Ζαχάρω: Κινηματογραφική ληστεία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Ακούστε το άρθρο

Σκηνή από ταινία δράσης θυμίζει το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ζαχάρω.

Ώρα δώδεκα τα μεσάνυκτα και ένα ζευγάρι στην αυλή του σπιτιού του μετρούσε τα χρήματα του για να πληρώσει μια υποχρέωση.

Για κακή τους τύχη την ίδια ώρα αδίστακτοι κακοποιεί επιχειρούσαν να διαρρήξουν γειτονικό σπίτι.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να «μπουκάρουν» και σε άλλα σπίτια της περιοχής.

Μόλις λοιπόν αντιλήφθηκαν ότι το ζευγάρι μετρούσε τα χρήματα, πήδηξαν την περίφραξη και αιφνιδιάζοντας τους, κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 6.000 ευρώ.

Ο άνδρας στον οποίοι επιτέθηκαν οι ληστές,  υπέστη σοκ, και  μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου όπου και νοσηλεύεται.

Την προανάκριση της υπόθεσης διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Η είδηση της ληστείας, είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην πόλη της Ζαχάρως,  αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αφού ήρθε να προστεθεί στο ήδη επιβαρυμένο κλίμα ανησυχίας και φόβου που επικρατούσε στους κατοίκους μετά από διάφορα περιστατικά παραβατικότητας που είχαν σημειωθεί στην περιοχή, άλλα πιο μεγάλα άλλα μικρότερης σημασίας.

Συζητήθηκε και στο
Δημοτικό Συμβούλιο

Μάλιστα το συγκεκριμένο περιστατικό,  αποτέλεσε θέμα συζήτησης και κατά την διάρκεια του πρώτου δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, αφού αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα στα «πηγαδάκια» που είχαν στηθεί πριν την έναρξη της συνεδρίασης αλλά έτυχε και ειδικής αναφοράς από τον Δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο ,κατά την πρώτη του επίσημη  ομιλία.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως επισήμανε ότι τα περιστατικά μικροδιαρήξεων και κλοπών που έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή έχουν δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους κατοίκους, οι οποίο παρά τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν, δεν νιώθουν ασφαλείς.

Όπως σημείωσε ο κ Αλεξανδρόπουλος, πρωταρχικό μέλημα της νέας δημοτικής αρχής θα είναι να επανέλθει  το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και για τον λόγο αυτό, άμεσα θα ξεκινήσει ο ίδιος  σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και να γίνεται ακόμα  καλύτερα η  αστυνόμευση.

Όλη η επικαιρότητα