Ελλάδα

Ζάκυνθος 13% αύξηση στις διεθνείς πτήσεις το Σεπτέμβριο

Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασε το 13% η αύξηση στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών το Σεπτέμβριο μήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport πριν από δύο ημέρες.

Η φετινή τουριστική χρονιά βρίσκεται στη δύση της και αναμένεται με ενδιαφέρον να γίνουν οι εκτιμήσεις των ειδικών, δηλαδή των ανθρώπων του τουρισμού οι οποίοι έχουν τη γνώση και για τα οικονομικά δεδομένα. Αυτά τα τελευταία είναι τα πιο χρήσιμα, γιατί δεν αρκεί να ξέρουμε πως η Ζάκυνθος έχει ζήτηση στις διεθνείς αγορές αν αυτή η πληροφορία δεν συνοδεύεται από την αντίστοιχη αύξηση στα έσοδα.

Τα δύο τελευταία χρόνια οι υποδομές του νησιού αγκομαχούν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς και ευπρεπώς στη ζήτηση που υπάρχει. Περισσότεροι τουρίστες σημαίνει και μεγαλύτερες ανάγκες αλλά και ολοκλήρωση των βασικών υποδομών από την πλευρά του επίσημου κράτους και των τοπικών αρχών.

Το αεροδρόμιο θα παραμείνει ανοιχτό όλο τον Οκτώβριο μήνα για την εξυπηρέτηση της κίνησης ενώ τα έργα που έχουν προγραμματιστεί θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο.

Τα στοιχεία

Το Σεπτέμβριο του 2017 έφτασαν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Ζακύνθου 300.000 άτομα ενώ με τις πτήσεις εσωτερικού είχαμε 11.119 άτομα.

Για τα στοιχεία αυτά πληροφορηθήκαμε πως η καταγραφή αφορά τον αριθμό των ατόμων που έρχονται και των ατόμων που αναχωρούν από το αεροδρόμιο.

Η αύξηση στις εσωτερικές πτήσεις για το Σεπτέμβριο ήταν 30,4% και για τις διεθνείς πτήσεις τον ίδιο μήνα ήταν 13,2%.

Αναφορικά με τα προγραμματισμένα έργα τα οποία θα αρχίσουν τις επόμενες εβδομάδες, υπενθυμίζουμε πως περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, την εγκατάσταση συστήματος «HBS inline screening» για τον έλεγχο των αποσκευών, την ανακαίνιση του πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας καθώς και την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.

Για το πρώτο διάστημα που ανέλαβε η Fraport, ανακοίνωσε πως έγιναν 386 έργα, από τα οποία 29 αφορούσαν φωτοσήμανση, 28 δομικά έργα, 107 ηλεκτρολογικά έργα και 222  υδραυλικά/μηχανολογικά έργα.

Πηγή ermisnews.gr – Αγγελική Ξενοφόβου

Όλη η επικαιρότητα