Ελλάδα

Ζάκυνθος: Εθελοντές καθάρισαν το «Ναυάγιο» και χόρεψαν «Ζορμπά»

Ακούστε το άρθρο

Σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Ναυαγίου όπως και του βυθού στη Ζάκυνθο προχώρησαν χθες Κυριακή 13 Οκτωβρίου «Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου» σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Πλοίων Πόρτο Βρώμη – Μαριών και τα ΚΤΕΛ Ζακύνθου, σύμφωνα με το zantetimes.gr.

Ήταν η 2η φορά που η Εθελοντική Ομάδα δυτών «We dive we clean» επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο από την Αθήνα και σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο του Φανή Νικολουδάκη Divers Paradise καθάρισαν τον βυθό της περιοχής από τα σκουπίδια.

Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου έβαλε λεωφορείο το οποίο μετέφερε δωρεάν, όσους εθελοντές θέλησαν να περάσουν ένα διαφορετικό Κυριακάτικο πρωινό. Μετά τον καθαρισμό όλοι οι εθελοντές έκαναν μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του «Ναυαγίου» και χόρεψαν «Ζορμπά».

Η ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου:

«13 Οκτώβρη 2019, ημέρα Κυριακή. Μια παρέα εθελοντών μαζευτήκαμε στην παραλία του ναυαγίου με σκοπό να την καθαρίσουμε. Πάνω από 10 μεγάλες σακούλες σκουπίδια μαζεύτηκαν από τους Εθελοντές της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Παράλληλα η ομάδα εθελοντών δυτών «WE DIVE WE CLEAN» με δυναμικότητα 2 δυτών και με την Ομάδα Εθελοντών Έκτακτης Ανάγκης Ζακύνθου που εκπροσωπήθηκε από άλλους 2 δύτες και με την βοήθεια του καταδυτικού κέντρου του ΦΆΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ, έγινε και υποβρύχιος καθαρισμός. Η κατάσταση που είδαμε ήταν κάτι παραπάνω από ΑΠΌ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΉ… Κάδοι καραβιών δεμένοι και παρατημένοι στο κουφάρι του ναυαγίου… Πάνω στο ναυάγιο ο καθένας γράφει ότι θέλει, κολλάει ότι θέλει, αφαιρεί ότι θέλει… Ποιος θα ενδιαφερθεί άραγε;; Που είναι η φύλαξη ενός από τα σημαντικότερα παγκοσμίως τουριστικά αξιοθέατα (εάν όχι το κορυφαίο)… Μαζέψαμε κάβους «ξεχασμένους» που ήταν δεμένοι στο κουφάρι του «ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ», ξεκολλήσαμε αυτοκόλλητα, μαζέψαμε εκατοντάδες μπουκάλια που υπήρχαν μάλλον ριγμένα από πάνω… Πρέπει να υπάρξει φύλαξη επί 24ωρου βάσεως για να συνεχίσουμε να έχουμε το ναυάγιο… Γιατί πολύ σύντομα θα γίνει μια ανάμνηση… Και μπάνιο κάναμε, και ξενάγηση από τους φιλόξενους εργαζόμενους της Κοινοπραξίας πλοιαρίων Πόρτο Βρώμη Μαριων που μας μετέφεραν ΔΩΡΕΑΝ στο ναυάγιο και τους οποίους θερμά ευχαριστούμε. Όπως ευχαριστούμε πάρα πολύ και την Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ζακύνθου για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των εθελοντών από την πόλη στο Πόρτο Βρώμη».

Όλη η επικαιρότητα