Ελλάδα

Ζάκυνθος: IΧ τα πήρε όλα και… έφυγε προκαλώντας ζημιές

Ακούστε το άρθρο

Τα πήρε όλα και… έφυγε ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο όταν προχθές τα ξημερώματα επι της επαρχιακής οδού Ζακύνθου – Βολιμών λίγο πριν τη διασταύρωση Πάστρα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έστριψε προς τα δεξία, παρασύροντας δύο κάδους και ένα σταθμευμένο αμάξι το οποίο κατέληξε σε αυλή σπιτιού προκαλώντας υλικές ζημιές και καταστροφές και σε παρακείμενα παρκαρισμένα οχήματα.

Το αμάξι οδηγούσε άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε, ευτυχώς, ελαφρά στο κεφάλι και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο από οδηγό που βρισκόταν πίσω και είδε το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας αφού υποβλήθηκε σε αλκοόλτεστ, διαπιστώθηκε πολύ υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που τον οδήγησε και στο αυτόφωρο. Μέχρι να ειδοποιηθεί η τροχαία, οι κάτοικοι της περιοχής προειδοποιούσαν τους διερχόμενους οδηγούς να κόψουν ταχύτητα, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω ατυχήματα.

Καμιά οδική παιδεία

Πρόκειται για μια περιοχή στην οποία τα τροχαία είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, γιατί οι οδηγοί αυξάνουν υπερβολικά την ταχύτητα και δεν τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας στην ευθεία από τη Λούμπα μέχρι και το φανάρι, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους, όσο και τους γύρω οδηγούς και κατοίκους της περιοχής. Δυστυχώς, δεν αρκεί η ύπαρξη πινακίδων για να αποφευχθούν τέτοια σοβαρά ατυχήματα με αρκετούς οδηγούς να μην δίνουν καμία σημασία στη σήμανση που τους απαγορεύει να κάνουν αναστροφή στις διαβάσεις. Ένα ακόμα παράδειγμα που φανερώνει την έλλειψη οδικής παιδείας και συνέτησης των οδηγών, που παίρνουν αψήφιστα τους απλούς και κατανοητούς κανόνες της οδικής ασφάλειας θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, μαζί και τη δική τους.

Η Τροχαία

Από την πλευρά της η Τροχαία Ζακύνθου αναφέρει ότι η συγκεκριμένη οδός είναι δρόμος “καρμανιόλα” και θα χρειαστεί η άμεση παρέμβαση των αρχών ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα και να κλείσουν μια και καλή οι διαβάσεις εντός του οδικού δικτύου. Βέβαια για την Τροχαία είναι σημαντική και η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην περιοχή, καθώς θα μπορέσει να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τα ατυχήματα που γίνονται στον συγκεκριμένο δρόμο.

Τελικά ό,τι ερμηνεία και να δώσεις στη συγκεκριμένη οδό δεν παύει ως διαπίστωση να είναι αληθινή και να ταιριάζει γάντι σε κάθε καινούργιο, για την εποχή του ή και μετέπειτα, έργο που ξεκινά στον τόπο μας. Κυρίως, όμως, όσων η “κατάρα” τους είναι είτε να μην τελειώνουν ποτέ, είτε αφότου ολοκληρωθούν και παραδοθούν να πρέπει να “βαφτούν” με αίμα. Τέτοιο είναι και η οδός που ξεκινά από την “Καμάρα” και φτάνει μέχρι το κόμβο Πάστρα σε αρκετά σημεία της οποίας, και παρά του ότι έχει δυο ρεύματα κυκλοφορίας με δυο λωρίδες κίνησης για αυτά τα τροχαία δεν λείπουν.

imerazante.gr

Όλη η επικαιρότητα