Ελλάδα

Ζάκυνθος: Τρακτέρ καταπλάκωσε 77χρονο στην Λιθακιά

Ακούστε το άρθρο

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Λιθακιά στις 12.30 χθες το μεσημέρι. Ένας 77χρονος Ζακυνθινός, καταπλακώθηκε από το τρακτέρ, στο οποίο επέβαινε και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Ο ηλικιωμένος εκτελούσε αγροτικές εργασίες, προκειμένου να περισυλλέξει τις ελιές του την ώρα που έγινε το τραγικό συμβάν, με τον θάνατο του, σύμφωνα και με τις Αστυνομικές Αρχές να είναι ακαριαίος.

Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ζακύνθου, Νεκτάριος Τσώλος, βρέθηκε στο σημείο και δήλωσε στην «Ημέρα» για το περιστατικό: «Ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας στις 12.30 στην περιοχή της Λιθακιάς. Μετέβηκε η Τροχαία από κοινού με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Διαπιστώθηκε ότι αγροτικό μηχάνημα είχε καταπλακώσει τον οδηγό του. Επιχειρούσε καθαρισμό του χώρου, προκειμένου να προχωρήσει σε περισυλλογή του ελαιοκάρπου». Όσον αφορά στο πώς έγινε το περιστατικό, ο Διοικητής της Τροχαίας επισήμανε: «Το πιο πιθανόν είναι ότι υποχώρησε το έδαφος με αποτέλεσμα το τρακτέρ να καταπλακώσει τον οδηγό και να βρει ακαριαίο θάνατο».

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα η Τροχαία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ μετέβη και το ασθενοφόρο. Για τον 77χρονο που έχασε τη ζωή του μίλησε ο Τάσος Μποζίκης, κάτοικος Λιθακιάς, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο. «Ο ηλικιωμένος έκανε αγροτικές εργασίες στο χωράφι του και το αποτέλεσμα ήταν αυτό το μοιραίο γεγονός. Ανετράπη το τρακτέρ και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Μετά από τόσες βροχές ήταν το έδαφος ολισθηρό… Η κακιά η ώρα. Όλα συνέβαλαν στο να γίνει το κακό».

Όλη η επικαιρότητα