Life Κόσμος

Ζευγάρι αποκτά κοριτσάκι μετά από 13 αποβολές: «Η ιστορία μας θέλουμε να δώσει ελπίδα και σε άλλους»

Ακούστε το άρθρο

Ένα ζευγάρι Βρετανών, οι Laura και David Worsley, έζησε 13 αποβολές προτού καταφέρει να αποκτήσει ένα κοριτσάκι, που ονόμασε Ivy. «Ακόμα και σήμερα, που είναι εννέα μηνών, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είναι δική μου» σχολιάζει η 35χρονη Laura σε ρεπορτάζ του BBC.

Οι Laura και David είχαν την πρώτη αποβολή το 2008. Μετά την τέταρτη αποτυχημένη εγκυμοσύνη, αποφάσισαν να διερευνήσουν τα αίτια. Απευθύνθηκαν στην Siobhan Quenbyκαθηγήτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι και ειδικό σε θέματα υπογονιμότητας, η οποία διαπίστωσε ότι η υποψήφια μητέρα είχε αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, που επηρεάζει την πήξη του αίματος, και μια σπάνια διαταραχή στον πλακούντα με αποτέλεσμα ο ίδιος ο οργανισμός να αντιμετωπίζει την εγκυμοσύνη σαν «εχθρό». Το αποτέλεσμα; Δεκατρείς συνολικά κυήσεις να καταλήξουν σε αποβολή, οι δύο από αυτές μετά το πρώτο τρίμηνο.

Όμως το ζευγάρι δεν το έβαλε κάτω. «Συμμετείχαμε σε κλινικές δοκιμές, κάναμε όλες τις εξετάσεις και δοκιμάσαμε διαφορετικά φάρμακα, ελπίζοντας κάποιο να έχει αποτέλεσμα», θυμούνται σήμερα. «Δεν ξέρω πώς κατάφερα να το διαχειριστώ» εξηγεί η Laura. «Ο David ήταν πιο δυνατός αλλά όταν χάσαμε τα δύο αγόρια μας, στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ήταν σκληρό και για τους δυο μας».

Η 14η εγκυμοσύνη ήταν η τελευταία προσπάθεια που σκόπευαν να κάνουν. Και δικαιώθηκαν. Με τη χορήγηση στεροειδών φαρμάκων, που κατέστειλαν το ανοσοποιητικό σύστημα της Laura επιτρέποντας την παράταση της εγκυμοσύνης μετά τις 24 εβδομάδες, και αντιπηκτικά φάρμακα, η Laura γέννησε στις 30 εβδομάδες την Ivy, με καισαρική.

Με τη χορήγηση στεροειδών φαρμάκων, που κατέστειλαν το ανοσοποιητικό σύστημα της Laura επιτρέποντας την παράταση της εγκυμοσύνης μετά τις 24 εβδομάδες, και αντιπηκτικά φάρμακα, η Laura γέννησε στις 30 εβδομάδες την Ivy, με καισαρική.

Το νεογέννητο μπήκε σε θερμοκοιτίδα και οι γιατροί τούς προειδοποίησαν ότι αντιμετώπιζε αυξημένο κίνδυνο σηψαιμίας, αλλά συνέχισε να παίρνει τη μία ανάσα μετά την άλλη και να δυναμώνει. Μετά από έντεκα εβδομάδες νοσηλείας, στη διάρκεια των οποίων το βρέφος πέρασε και βρογχιολίτιδα, πήρε εξιτήριο. «Την κοιτάω και σκέφτομαι ότι τελικά, συμβαίνουν θαύματα. Θέλω η ιστορία μου να δώσει και σε άλλους τη δύναμη και την ελπίδα να συνεχίσουν ακόμα και όταν όλα φαίνονται αδύνατα» καταλήγει η Laura.

«Την κοιτάω και σκέφτομαι ότι τελικά, συμβαίνουν θαύματα. Θέλω η ιστορία μου να δώσει και σε άλλους τη δύναμη και την ελπίδα να συνεχίσουν ακόμα και όταν όλα φαίνονται αδύνατα» λέει η Laura.

via

Όλη η επικαιρότητα