Ηλεία

Ζητά παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τα σκουπίδια

skoypidia_soroi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε, σύμφωνα με πηγές της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» για ακόμα μια φορά ο δήμος του Πύργου, για διάστημα περίπου τριών μηνών, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την οποία είχε εξασφαλίσει το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή, λήγει στις αρχές Απριλίου, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος της πόλης, Γαβρίλης Λιατσής, να ζητά εκ νέου παράταση μέχρι και τον Ιούνιο του 2015 καθώς ο δήμος του Πύργου, δεν έχει καταφέρει να επιλύσει το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν σωρευτεί τους τελευταίους μήνες ενώ να σημειωθεί πως ο δήμος του Πύργου τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, έχει κριθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 14 φορές.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως σε έκρυθμη κατάσταση βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες και η Δυτική Αχαΐα, που έλαβε απόφαση κατά πλειοψηφία στο δημοτικό της συμβούλιο να δεχθεί σκουπίδια του Πύργου στο ΧΥΤΑ Φλόκα. Κάτοικοι, φορείς και σύλλογοι της περιοχής αντιδρούν για την απόφαση αυτή και τονίζουν πως δεν θα δεχθούν ούτε μια σακούλα απορριμμάτων στο σημείο ενώ αναμένεται τις επόμενες και η συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ της περιοχής, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

 

Όλη η επικαιρότητα