Ελλάδα

Ζήτησε από την ανακρίτρια να σεβαστεί το πένθος του ο πατέρας της Στέλλας – Τραγική φιγούρα η μητέρα

Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε χθες, Τρίτη, στο έγκλημα που τις τελευταίες ημέρες έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη. Η σορός της 6χρονης Στέλλας μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με το πλοίο της γραμμής στη Σαντορίνη, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα της, και από εκεί στην τελευταία της κατοικία.

Φίλοι, συγγενείς αλλά και ντόπιοι έσπευσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου Κοντοχωρίου, που είχε στολιστεί με λευκά λουλούδια προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στο άτυχο κοριτσάκι που δολοφονήθηκε από τον ίδιο της το πατέρα.

Τραγική φιγούρα η μητέρα, που καλείται να ζήσει πια χωρίς την 6χρονη κορούλα της και να αποδεχθεί το γεγονός ότι ο σύζυγός της στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια το παιδί τους αλλά και με όση δύναμη της έχει απομείνει να σταθεί στα πόδια της για χάρη του δίδυμου αδερφού της Στέλλας.

Την ίδια ώρα τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε μετά την απολογία του στην 15η ανακρίτρια ο 61χρονος πρώην αστυνομικός που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την εξάχρονη κόρη του, Στέλλα, και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο κορμάκι της στα σκουπίδια.

Η άτυχη Στέλλα
Αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας

Την περασμένη Πέμπτη «πάγωσε» το Πανελλήνιο όταν έγινε γνωστό πως η 6χρονη Στέλλα Εικοσπεντάκη που δηλώθηκε ως εξαφανισμένη από τον πατέρα της στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Βαρβάρας -νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας- βρέθηκε κάποιες ώρες μετά στραγγαλισμένη μέσα σε ένα κάδο απορριμμάτων λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους. 

Έξι ημέρες έχουν περάσει από την ομολογία του 61χρονου και οι λεπτομέρειες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν. Μπορεί ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού να υποστηρίζει πως έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα όμως όλες οι κινήσεις του προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά για το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε: για το κατά πόσο δηλαδή ήταν προμελετημένο ή όχι.

Ο ίδιος όχι μόνο δεν πήγε απευθείας στο αστυνομικό τμήμα να παραδοθεί αλλά πέταξε το σώμα του άψυχου παιδιού του στα σκουπίδια και στη συνέχεια, εξαφάνισε κάποια από τα κοσμήματα της γυναίκας του, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Πειραιά μιας και είχε υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση, προκειμένου να φανεί ότι κάποιος μπήκε στο σπίτι και έκλεψε μαζί με αυτά και το άτυχο παιδί.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του έπειτα από ώρες ανακρίσεων κατά την οποία έπεσε πολλές φορές σε αντιφάσεις.

Η χθεσινή του απολογία δε, προκαλεί οργή αφού ο ίδιος δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις της ανακρίτριας παραπέμποντάς την στο απολογητικό υπόμνημα που είχε καταθέσει λέγοντας: «Δεχθείτε το πένθος μου όχι μόνο λόγω των αποτροπιαστικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα, όχι γιατί βρίσκομαι κάτω από την επήρεια ισχυρών φαρμάκων, αλλά και οπωσδήποτε δεν είμαι στην κατάσταση της νηφαλιότητας εκείνης που κρίνεται αναγκαία, ούτως έστω να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτησή σας».

Όσον αφορά το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε ο πρώην αστυνομικός υποστήριξε για την βραδιά που στραγγάλισε την 6χρονη κόρη του: «Την επίμαχη ημέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρου – χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου, την ώρα που αυτή κλοτσούσε αντιδρώντας στο μπάνιο της, που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο 61χρονος στράφηκε εναντίον της συζύγου του και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια έντονα συναισθήματα υποτιμήσεώς μου, απαξιώσεώς μου και έλλειψης ευγνωμοσύνης από τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά.

Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε η τωρινή σύζυγός μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα pin και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου, όπως αποκαλύφθηκε την επομένη, με αυτά να πληρώσει τον δικηγόρο που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και, χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας, με στιγματίζει (τι εύκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!!), δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεώς μου».

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα