Ηλεία

Ζητούν παράταση για τις άδειες στις λαϊκές αγορές

laiki-agora-laikes-agores1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα για παράταση του χρόνου θεώρησης των αδειών πωλητών λαϊκών αγορών θα θέσουν στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας τα μέλη του Συλλόγου Μικροπωλητών λαϊκών αγορών Νομού Ηλείας.

Το απόγευμα του Σαββάτου συγκλήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε τα μέλη για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και τις επαφές που είχαν με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη.

Τα βασικά προβλήματα

Το κυρίαρχο θέμα για τους μικροπωλητές αυτή την περίοδο είναι η θεώρηση των επαγγελματικών αδειών, ενέργεια που έχει γίνει «απαγορευτική» για πολλούς, καθώς δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα βασικά εμπόδια είναι ότι δεν εκδίδονται ασφαλιστικές ενημερότητες από τον ΟΓΑ γιατί είναι κλειστό το σύστημα, επίσης όσοι έχουν υποβάλει τροποποιητικές δηλώσεις λόγω ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της προσφυγής που έχουν κάνει οι μικροπωλητές για τα τέλη της λαϊκής αγοράς.

Τα παραπάνω τέθηκαν στον Υπουργό και ζητήθηκε να γίνει νομοθετική ρύθμιση και να δοθεί παράταση ισχύος στις υπάρχουσες άδειες από 3 έως 6 μήνες, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι παραπάνω εκκρεμότητες, αφού μέχρι τις 2 Μαρτίου που λήγει η σχετική προθεσμία δεν είναι εφικτό να συγκεντρωθούν και να υποβληθούν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέλευση, το Υπουργείο ήταν θετικό και θα ληφθεί σχετική απόφαση με τροπολογία για μία παράταση της τάξεως των τριών μηνών.

Γι’ αυτό και αποφασίστηκε σήμερα οι μικροπωλητές να δώσουν το παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και θα υποβάλλουν αίτημα να ληφθεί από τώρα απόφαση παράτασης εν όψει της σχετικής έκδοσης απόφασης από το Υπουργείο, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι και να μην υπάρξουν προβλήματα. 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα