Ηλεία

Ζωή-«Γολγοθάς» για 59χρονο από την Αμαλιάδα…

14149_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όλοι οι κάτοικοι της Αμαλιάδας και της γύρω περιοχής θυμούνται τον κ. Θανάση Λιακόπουλο να δουλεύει σαν «μάστορας», ξυλουργός. Δουλειά που έκανε επί 42 συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 2008 που έχασε ξαφνικά τη δουλειά του και βρέθηκε άνεργος. Για ένα χρόνο λάμβανε το επίδομα του Ταμείου Ανεργίας, αλλά στο διάστημα αυτό η «μοίρα» επεφύλασσε και άλλες, ακόμα πιο άσχημες εκπλήξεις για τον 59χρονο.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη ρήξη χολής, πρόβλημα το οποίο δεν διαγνώσθηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα περισσότερα από τα ζωτικά όργανά του. Υστερα από σειρά χειρουργικών επεμβάσεων ο 59χρονος κατέφερε να σώσει τη ζωή του. Πλέον όμως, όχι μόνο δεν μπορεί να εργαστεί, αλλά ούτε και να σταθεί στα πόδια του για να αυτοεξυπηρετηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση των χειρουργικών επεμβάσεων, ο 59χρονος συμπλήρωσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να περάσει από Επιτροπή και να λάβει μια αναπηρική σύνταξη, ώστε να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια. Η Επιτροπή, όμως, του αναγνώρισε ποσοστό αναπηρίας μόλις 30%, με αποτέλεσμα το αίτημά του να απορριφθεί!

«Δούλευα 42 χρόνια. Κόλλησα το πρώτο μου ένσημο την 1η Νοεμβρίου του 1967. Ξαφνικά όμως, το 2008 βρέθηκα άνεργος» είπε στο patrisnews.com ο κ. Θανάσης Λιακόπουλος και συνέχισε: «Επί ένα χρόνο έπαιρνα το Ταμείο Ανεργίας ενώ έψαχνα κάθε μέρα για δουλειά. Μια μέρα, εκεί που πήγαινα με το μηχανάκι μου, με έριξε κάτω ένα αυτοκίνητο. Το συμβάν έληξε εκεί. Πού να φανταστώ όμως ότι αργότερα αυτό το μικροατύχημα θα μου στερούσε τα πάντα; Έμεινα ανάπηρος, με έχουν χειρουργήσει μέχρι τώρα 3 φορές, δεν μπορώ να δουλέψω. Ζήτησα να πάρω μια αναπηρική σύνταξη και αυτό που μου είπαν είναι να περιμένω μέχρι τα 60 για να βγω σε κανονική σύνταξη! Μου έβγαλαν ποσοστό αναπηρίας 30%, ζήτησα να κάνω ένσταση αλλά μου είπαν ότι ήταν άδικος κόπος. Γιατί; Δεν δούλευα όλα αυτά τα χρόνια; Δεν δικαιούμαι βοήθεια εγώ;»…

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα