Γ Εθνική

Άκης Παλούμπης (ΠΑΟΒ): «Είναι πλέον πολύ αργά για επιστροφή στη Γ’ εθνική»

Μετά την επιστροφή στις προπονήσεις στην Football League, η οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεκινήσει πρωτάθλημα στα τέλη Μαρτίου (27-28 Μαρτίου άλλωστε ζήτησαν και οι ομάδες), σειρά έχει η Γ΄ Εθνική. Βέβαια, άλλο η Football League, η οποία  θεωρείται επαγγελματική κατηγορία, και άλλο η Γ΄ Εθνική που είναι περισσότερο ερασιτεχνική (αλλά δεν παύει να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα)!  Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί απόφαση αν θα ξεκινήσει και πότε, παρότι λέγεται ότι το «πράσινο φως» από τους λοιμοξιολόγους, θα δοθεί στις 28 Φεβρουαρίου!

Όπως και να ’χει, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, οι λοιμωξιολόγοι τείνουν ως προς την απόφαση για άνοιγμα και της Γ΄ Εθνικής του ποδοσφαίρου, εφόσον είναι κάτι που έχει ζητήσει η Γ.Γ.Α. με την προϋπόθεση να τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η  «Πατρίς Σπορ» σήμερα για το θέμα ζήτησε τη γνώμη και ενός εκπροσώπου από την ομάδα του ΠΑΟ Βάρδας, και συγκεκριμένα του επι χρόνια παράγοντα του συλλόγου και σήμερα εκπροσώπου τύπου της ομάδας, κ. Άκη Παλούμπη:

κ. Παλούμπη πως βλέπετε αυτή την ώρα την επανεκκίνηση στη Γ΄ εθνική?

« Είναι πλέον θα έλεγα πολύ αργά, αν αναλογιστούμε ότι βρισκόμαστε σήμερα στις 20 Φεβρουαρίου, και ακόμα δεν έχουμε πατήσει γήπεδο! Πέστε ότι στο τέλος του μήνα μας δώσουν το οκ, και ξεκινήσει η μίνι… προετοιμασία που χρειάζεται στις αρχές Μαρτίου, αυτό σημαίνει ότι πρωτάθλημα θα παίξουμε στις αρχές Απριλίου! Αλήθεια πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα, αν λάβουμε υπόψη ότι μεσολαβεί και το ΠΑΣΧΑ. Δηλ. θα παίζουμε μπάλα μέχρι τον Ιούλιο, την ώρα που οι περισσότεροι παίκτες της Γ΄ εθνικής είναι ερασιτέχνες, και περιμένουν πώς και πώς να ανοίξουν οι εποχιακές δουλειές για να δουλέψουν, γιατί εδώ πλέον υπάρχει θέμα επιβίωσης , όχι μόνο στους παίκτες, αλλά και σε εμάς τους παράγοντες! Άσε  που υπάρχουν και οι Πανελλήνιες Εξετάσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες συμμετέχουν αρκετοί παίκτες, και φυσικά δεν έχουμε δικαίωμα να τις στερήσουμε από κανένα παιδί»:

Με λίγα λόγια κ. Παλούμπη η επιστροφή στην παρούσα φάση κρίνεται πολύ δύσκολη?

«Αυτό σας επαναλαμβάνω δείχνει η παρούσα κατάσταση! Αν επιστρέφαμε στις αρχές Ιανουαρίου του 2021, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα! Άλλωστε όπως σας προανέφερα, όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τη Γ΄ εθνική, είμαστε ερασιτέχνες παράγοντες, και οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, που όπως όλα τα κοινωνικά στρώματα, υποφέρουμε οικονομικά εξ αιτίας της καραντίνας! Είναι δυνατόν να αντέξουμε, παίζοντας Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή, πληρώνοντας, είτε δυο διαιτησίες εντός έδρας, είτε δυο μετακινήσεις εκτός έδρας συν όλα τα υπόλοιπα έξοδα! Και το βασικότερο παίζοντας και πάλι χωρίς φιλάθλους! Συν το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες της  Γ΄ εθνικής έχουν πολύ μικρό ρόστερ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να αντέξουν σε έναν τέτοιο «μαραθώνιο» , όπου σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί, και απουσίες για τους λόγους που σας  ανέφερα στην προηγούμενη ερώτηση»!

Άρα η επιστροφή στα γήπεδα πλέον, έχει να κάνει με το οικονομικό κυρίως σκέλος και την επιβίωση των ομάδων της Γ΄ εθνικής?

«Το ζήτημα που τίθεται βεβαίως εδώ που βρισκόμαστε, είναι αν και πόσες ομάδες θέλουν να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Και η επιθυμία τους ή όχι έχει να κάνει με το αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις, χωρίς την στήριξη από την Πολιτεία ή την Ε.Π.Ο.. Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερες από τις μισές ομάδες δεν επιθυμούν την επανέναρξη, φοβούμενες πως δεν θα βρουν τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για να φέρουν επιτυχώς εις πέρας τις υποχρεώσεις τους προς τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τα πάγια έξοδα για τη διαιτησία και τις μετακινήσεις, καθώς και τα τεστ που απαιτούνται! Όπως καταλαβαίνεται πολλές ομάδες θα διαλυθούν, και αυτό θα έχει αντίκτυπο την επόμενη περίοδο ».

Άραγε τι πρέπει να γίνει, και ποια είναι η  θέση του ΠΑΟΒ?

«Όπως ξέρεται στη Βάρδα το ζούμε το ποδόσφαιρο, έχοντας αφιερώσει όλη μας τη ζωή, κάνοντας αυτό που αγαπάμε! Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να επιστρέψουμε, δεν είμαστε αντίθετοι με τους παίκτες και τους προπονητές, αλλά πώς?  Όταν ακόμα στον Δήμο μας είμαστε σε καραντίνα, και θα είμαστε όπως ακούγεται έως την 8η Μαρτίου, δεν καταλαβαίνω πως θα επιστρέψουμε στα γήπεδα, ενώ και η Αχαΐα την ίδια στιγμή είναι στην ίδια θέση με εμάς! Η επιστροφή στα γήπεδο, ύστερα από αυτή τη δεύτερη καραντίνα που βιώνουμε, και την πολύ μακριά αποχή, απαιτεί θυσίες! Χρειάζεται να βάλουμε πλάτη όλοι…, καθώς εδώ που βρισκόμαστε πλέον, καμία διοίκηση δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος»!

Όλη η επικαιρότητα