Ηλεία

Άλλαξε χέρια η Pummaro στη Γαστούνη

Ακούστε το άρθρο

Η  Deca Investments του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της με ένα ακόμη ισχυρό brand αυτό της Ελαϊς – Unilever Pummaro Γαστούνης με στόχο να καταστεί πρωταγωνιστής στα τοματικά προϊόντα.

Η  προσφορά του fund αναδείχθηκε η καλύτερη στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία της πώλησης.

Στην τελική κούρσα διεκδίκησης βρέθηκαν μόνο δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές και στο final οffer το προσφερόμενο τίμημα της Deca φέρεται να ήταν ιδιαίτερα υψηλότερο συγκριτικά με την πρόταση του έτερου διεκδικητή Μέλισσα Κίκιζας.

Το project της πώλησης που ανέλαβε η Alpha Bank «έτρεξε» γρήγορα, καθώς η ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή επιτεύχθηκε μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία γνωστοποίησης της πρόθεσης της Ελαΐς – Unilever να βάλει «πωλητήριο».

Συνεπώς, το ισχυρό εγχώριο σήμα της Pummaro μπαίνει και αυτό στο χαρτοφυλάκιο της Deca Investments, η οποία έχει ήδη παρουσία στην παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση τομάτας και χυμών φρούτων μέσω της Damavand Α.Ε.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Pummaro ανήκε μέχρι το 1999 στην Μέλισσα Κίκκιζας και είχε εξαγορασθεί από την Unilever. Το εργοστάσιο της Γαστούνης, απασχολεί 22 άτομα και το Pummaro διατηρεί σημαντικό μερίδιο αγοράς της τάξης του 41% με 42% στην κατηγορία passata (συμπυκνωμένος χυμός), 20% στην κατηγορία της ψιλοκομμένης τομάτας και 8%στην κατηγορία πελτέ τομάτας. Ο συνολικός τζίρος του υπό πώληση τομέα τοματοειδών της Unilever δε υπολογίζεται στα 12 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όλη η επικαιρότητα