Ηλεία

Άλλο ένα ραντεβού ζωής στο Κ.Υ. Γαστούνης

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά στον συνάνθρωπο, που δεν κοστίζει τίποτα αλλά η αξία της είναι ανεκτίμητη!

Η αγάπη για την πόλη μας, για τους νέους ανθρώπους, για τον πάσχοντα για τον συνάνθρωπό μας ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης στον Δήμο Πηνειού, κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα κάθε φορά που διοργανώνουμε τέτοιες δράσεις.

Έτσι έγινε και την περασμένη Κυριακή, που διοργανώθηκε η 14η εθελοντική αιμοδοσία από την «Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης», το Κέντρο Υγείας Γαστούνης και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πηνειού σε συνεργασία με το Γ.Ν. Πύργου, τους τοπικούς συλλόγους & φορείς, την εκκλησία.

«Το ραντεβού ζωής» δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 και από νωρίς το πρωί, ήταν όλοι εκεί, μικροί και μεγάλοι για να στηρίξουν τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Όλοι οι εθελοντές, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από τη διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, κ. Ζαχαριουδάκη Έλσα, και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των νοσηλευτριών Μπαρλαμά Ράνιας και Κομπορόζου Αθηνάς.

Μέλη και φίλοι της ομάδας έδωσαν δυναμικό παρόν και μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να συγκεντρώσουν 25 πολύτιμες μονάδες αίματος για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου.

Σημαντικό ρόλο, σε όλη αυτή την προσπάθεια, έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν οι συμπολίτες μας, που ασχολούνται με τα κοινά και είναι ευαισθητοποιημένοι και πάντα πρόθυμοι, στηρίζοντας τέτοιου είδους δράσεις αλλά και η άψογη συνεργασία μεταξύ διαφόρων δομών όπως του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πηνειού και η συνδρομή του Δημάρχου, κ. Μαρίνου Ανδρέα, και του Αντιδήμαρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Παναγούλια Γεωργίου Ιατρού Καρδιολόγου, καθώς και της Επισκέπτριας Υγείας, κ. Κασσάρα Βασιλικής, της κοινωνικής λειτουργού, κ. Γαλάνη Αθανασίας και της κοινωνιολόγου, κ. Μακρή Ελένης.

Η υπεύθυνη συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, Διευθύντρια Γενικής Ιατρικής,
κ. Βουλιώτη Στεφανία και η Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Υγείας Γαστούνης κ. Μαντή Θεοφάνη, ανέφεραν ότι «Με τη βοήθεια των ευαισθητοποιημένων εθελοντών αιμοδοτών αλλά και των συμπολιτών μας, που συμμετέχουν μαζικά σε τέτοιου είδους δράσεις, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε έναν από τους πλέον δραστήριους συλλόγους της περιοχής, με αξιοθαύμαστο έργο και σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία».

Ευχαρίστησαν θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες της Γαστούνης και τους συντοπίτες τους, που συμβάλλουν στην προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ευχήθηκαν αυτή η πράξη να βρει πολλούς μιμητές και να ενθαρρύνει κι άλλους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ευχαρίστησαν θερμά όλους, όσοι πρόσφεραν απλόχερα αυτό που για εκείνους είναι δεδομένο αλλά για κάποιους άλλους είναι σανίδα σωτηρίας.

Όλη η επικαιρότητα