ΕΠΣ Ηλείας

Άρης Ιακωβάκης: Με τις ευλογίες του Ηλειακού στις εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας

Ο πρόεδρος του Ηλειακού, Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος, μέσω δήλωσής του, έκανε γνωστή την υποψηφιότητα του  κ. Άρη Ιακωβάκη, λέγοντας πως είναι τιμή για όλους στον σύλλογο να τους εκπροσωπεί ο Άρης Ιακωβάκης.

Αναλυτικά  η δήλωση του Ανδρέα Αλεξανδρόπουλου:

«Τα μέλη του Δ.Σ. του Ηλειακού Λεχαινών, ενημερώθηκαν από τον κ. Αριστείδη Ιακωβάκη για την πρόθεση του και την επιθυμία του, να είναι υποψήφιο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής στις επικείμενες εκλογές για την ΕΠΣ Ηλείας. Ως Πρόεδρος του σωματείου και εκπροσωπώντας τα μέλη και γενικότερα την οικογένεια του Ηλειακού, θα ήθελα να δηλώσω πως με υπερηφάνεια και μεγάλη χαρά θα προτείνουμε και θα στηρίξουμε τον κ. Ιακωβάκη ως υποψήφιο. Ο Άρης Ιακωβάκης, με μακροχρόνια σημαντική προσφορά στο Ηλειακό ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής, προπονητής και διοικητικός παράγοντας αλλά και με μεγάλη εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή του σε θεσμικά όργανα πανελλήνιας εμβέλειας, μόνο θετικά στοιχεία, αξιοπιστία, κύρος και αγάπη, μπορεί να δώσει στο Ηλειακό ποδόσφαιρο.
Είναι τιμή για όλους εμάς, να μας εκπροσωπεί ένα ιστορικό όνομα της εμβέλειας του Άρη Ιακωβάκη και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία».

Ποιος είναι  ο Άρης  Ιακωβάκης

Κατάγεται από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπου και τέλειωσε το Α Γυμνάσιο Αρρένων. Από τα 14 χρόνια εγγράφεται στην ομάδα του ΑΟ Τρικαλων, που την εποχή εκείνη βρίσκεται στην Α Εθνική Κατηγορία. Πρώτος Προπονητής του είναι ο Γιουγκοσλάβος Αλέξανδρος Πέτροβιτς. Στα 18 έτη εισέρχεται στην  παραγωγική Σχολή ΣΤΥΑ της Αεροπορίας και έτσι αποχαιρετά την Ιδιαίτερη Πατρίδα του. Εξελίσσεται σε στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, με την ειδικότητα του Ελεγκτού Εναερίου Κυκλοφορίας. Ποδοσφαιρικά συνεχιζει στο πρωτάθλημα Αθηνών και ο νέος σύλλογος είναι ο ΑΟ Παγκρατίου. Το 1974 με τον ερχομό των F4 στη βάση της Ανδραβίδας, μετατίθεται στην 117ΠΜ. Η χρονολογία αυτή σημαδεύει την μέχρι σήμερα ζωή του. Η αγάπη που τρέφει ο φίλαθλος κόσμος της Ηλείας για τον Αθλητισμό, η κουλτούρα των κατοίκων της και το ιστορικό σωματείο ΑΠΣ Ηλειακός Λεχαινών τον κρατούν για πάντα στην Ηλεία. Η δημιουργία της οικογένειάς του, αποτελεί στόχο ζωής και έτσι γίνεται πατέρας τριών αγοριών που αργότερα και μεγαλώνοντας εξελίσσονται σε πρωταθλητές του Στίβου, με πιο προβεβλημένο τον Περικλή Ιακωβακη. Η παύση της ενεργούς δράσης τον οδηγεί στην εκπαίδευση και έτσι χρήζεται επίσημος προπονητής  Ποδοσφαίρου. Μετά το πέρασμά του από αρκετά σωματεία ως προπονητής το έτος 2003 μαζί με άλλους προπονητές του νομού , όπως Ρουμελιώτης, Καλογεράκος, Μιχαλόπουλος, Γαλανόπουλος και άλλοι, ιδρύει τον Σύλλογο Προπονητών Ηλείας.. Η πρωτοφανής δραστηριότητα του Συλλόγου τον οδηγούν γρήγορα ως μέλος στην Ομοσπονδία Προπονητών Ελλάδος και απο το 2007 στην Προεδρια αυτής. Σημειούται ότι την ίδια περίοδο είναι πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Λεχαινών και μέλος ΔΣ του Ηλειακού Λεχαινών .Σήμερα ζει μονίμως στην πόλη των Λεχαινών, μετα της συζύγου του Ελένης. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι Απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας με τον Βαθμό του Σμηνάρχου.

Όλη η επικαιρότητα