Αθλητισμός

Άρης Ρουμελιώτης (Προπονητής και Αντιδήμαρχος Ζαχάρως – Φιγαλείας): «Στον αθλητισμό και τη ζωή χρειάζεται αγώνας»

«Άλλωστε και τα δυο  έχουν δυσκολίες, και χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα»!

Συνεχίζοντας  η «Πατρίς – Σπορ», τα αφιερώματά της, σε παράγοντες,  σε παίκτες  και προπονητές που  έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Ηλεία, σήμερα φιλοξενεί  έναν από τους καταξιωμένους  προπονητές, όπως είναι ο  Ζαχαραίος  παλαίμαχος  γκολκίπερ του Ολυμπιακού Πειραιώς , Άρης Ρουμελιώτης!

Ένας  άνθρωπος του αθλητισμού, που όμως τα τελευταία χρόνια , ασχολείται και με το  «στίβο»  της τοπικής αυτοδιοίκησης!  Έως τώρα βέβαια , ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος  του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας, άντε  και Αντιδήμαρχος σε θέματα  αθλητισμού του Δήμου του! Όμως  εδώ  και λίγες ημέρες, ο  δήμαρχος Ζαχάρως κος Κώστας Αλεξανδρόπουλος , τοποθέτησε  τον κο Αρ. Ρουμελιώτη ως άμισθο αντιδήμαρχο διοικητικών υπηρεσιών, έχοντας την εποπτεία και ευθύνη των διοικητικών υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του δήμου!  Σίγουρα  μια πολύ  τιμητική θέση  για έναν άνθρωπο του αθλητισμού με ήθος  και αξιοπρέπεια! Με  αφορμή  το γεγονός αυτό , μιλήσαμε  για όλους και όλα:

Κ.  Ρουμελιώτη πως βιώνεται  τη νέα καραντίνα στο ποδόσφαιρο?

« Με όσα  βλέπαμε και ακούγαμε να συμβαίνουν γύρω μας, περιμέναμε από την ώρα που  ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα, ότι κάποια στιγμή θα  πηγαίναμε  σε δεύτερη καραντίνα! Και βέβαια από τη στιγμή που τα κρούσματα μέρα με τη μέρα αυξάνοντας, ήταν αναμενόμενο και η παράταση της καραντίνας έως τώρα  και βλέπουμε! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε ακόμα ξεφύγει, και ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, και εμείς οι λάτρεις του αθλητισμού στους αγωνιστικούς χώρους»!

Πότε βλέπετε  την επιστροφή στα πρωταθλήματα?

«Επειδή ακόμα η κατάσταση είναι δύσκολη και γύρω μας καθημερινά χάνονται συνάνθρωποί μας, και ακούγοντας  από τους ειδικούς ότι τον Φεβρουάριο ίσως… έχουμε και 3ο κύμα πανδημίας, καθώς και ο εμβολιασμός κινείται με ρυθμό «χελώνας», φοβάμαι πολύ ότι  στις προπονήσεις  σε ότι αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα, ίσως… επιστρέψουμε τον Μάρτιο! Όμως για να είμαι ειλικρινής , πιστεύω  ότι δεν θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς πρωταθλημάτων, τουλάχιστον για φέτος !  Άλλωστε αν μας βρει  ο Μάρτης, είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί  υπό κανονικές συνθήκες η Α1  κατηγορία της ΕΠΣΗ!  Αντίθετα  η Α2, και η Β΄ κατηγορία, μπορεί να μην έχουν προβλήματα  ημερομηνιών! Όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτό, αλλά το πώς θα εμφανιστούν οι παίκτες και οι ομάδες στα γήπεδα; Μετά από  μια δεύτερη  μακρά αποχή από τα γήπεδα!  Καθώς  θα χρειαστεί τουλάχιστον  ένα διάστημα 20 – 25  ημερών  το κατώτερο, για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα! Το θέμα είναι ότι η επιστροφή δεν εξαρτάται  πλέον  από εμάς! Εμείς  θα περιμένουμε…, τους  ειδικούς , ελπίζοντας  σε γρήγορη  επιστροφή»!

Προς το  παρόν κ. Ρουμελιώτη  εσείς ασχολείστε πλέον  με το «στίβο» της τοπικής  αυτοδιοίκησης, θα συνεχίσετε μόνο εκεί! 

«Ένας  άνθρωπος  όπως εγώ, μια ζωή μέσα στους  αγωνιστικούς  χώρους , είναι αδύνατον  να  μείνω μακριά από  τα γήπεδα!  Θα  παραμείνω ενεργός  και στους δυο στίβους.  Άλλωστε και  τα δυο  έχουν δυσκολίες, και χρειάζεται  προσπάθεια! Χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα, και  εγώ  έχω μάθει  να  δουλεύω »!

κ.  Ρουμελιώτη  είναι  γεγονός  ότι αναλάβατε  ένα δύσκολο  πόστο  στο  Δήμο  Ζαχάρως – Φιγαλείας, που έως τώρα  δεν μας είχατε συνηθίσει?

«Όπως  ξέρεται  εγώ δεν είναι  ούτε  «επαγγελματίας»   πολιτικός, ούτε  βέβαια  σκοπεύω  να  γίνω  «επαγγελματίας»  στην τοπική αυτοδιοίκηση!  Από τη στιγμή  που συνταξιοδοτήθηκα από  την δουλειά μου και εγκαταστάθηκα και  πάλι μόνιμα στην  πόλη της Ζαχάρως  που αγαπώ,  όπως  βέβαια  και  όλο  τον  Δήμο Ζαχάρως  – Φιγαλείας , αποφάσισα  να ασχοληθώ νε τα κοινά και να βοηθήσω   τον τόπο μου!  Στα πλαίσια  λοιπόν αυτά,  ανταποκρίθηκα και  στην πρόταση   του Δημάρχου Ζαχάρως  – Φιγαλείας ,  να αναλάβω   Αντιδήμαρχος   διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου,  γνωρίζοντας  το φόρτο εργασίας που έχω να διαχειριστώ! Όμως επειδή εκ φύσεως  είναι  αισιόδοξος  ,  έτσι και τώρα θα προσπαθήσω  για το καλύτερο του Δήμου, ελπίζοντας να τα καταφέρω»!

Πως   σκοπεύετε να  πορευτείτε  στο δύσκολο  έργο σας!

«Όπως σας  προανέφερα, στην τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχουν δυσκολίες!  Πράγμα που σημαίνει ότι για να  τις αντιμετωπίσεις χρειάζεται δουλειά και μόνο δουλεία! Αυτό λοιπόν σκοπεύω και εγώ  να κάνω , σε συνεργασία  πάντα  με  τους  συναδέλφους  μου στο Δήμο και φυσικά  την εποπτεία  του Δημάρχου ,  με  σεβασμό πάντα στους δημότες μας. Βέβαια  λάθη θα γίνουν,  καθώς  σε αυτό τον τόπο ουδείς αλάθητος. Ο  κόσμος  όμως ξέρει  πλέον να  εκτιμά  την προσπάθεια, και εμείς  θα συνεχίσουμε  την προσπάθειά μας »!

Ας  αφήσουμε  το Δήμο  και να  σας γυρίσουμε  πολλά χρόνια πίσω, όταν  παίζατε  στον Ολυμπιακό Πειραιώς, αλήθεια  σας λείπει  και πως τον βλέπετε σήμερα?

«Αλήθεια  τι μου θυμίζετε!   Ένα από τα καλύτερα  κομμάτια της  ζωής μου, εκείνη η εποχή   με Πουπάκη,  εμένα  και τον Σαργκάνη  στο ξεκίνημα του, κάτω από τα δοκάρια του «θρύλου»! Μιλάμε  για χρόνια  καλά και αγνά,  που σίγουρα  μου λείπουν, έχοντας  κάνει  μόνο φίλους!  Για αυτό  και  ακόμα  και τώρα,  έχω επικοινωνία  με τους περισσότερους από  τους  συμπαίκτες  μου εκείνης της εποχής, ενώ και με κάποιους  συναντιέμαι!   Όσο  για τον τωρινό  Ολυμπιακό, νομίζω  πως  φέτος  δεν έχει  αντίπαλο στο  πρωτάθλημα, έχοντας ένα γεμάτο ρόστερ σε όλες  του τις γραμμές, και θα το πάρει,  άνετα   και με διαφορά»!

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη κουβέντα μας ως επίλογο, τι θα λέγατε κ. Ρουμελιώτη?

«Πρώτα  από όλα υγεία και μόνο υγεία σε όλο  τον κόσμο!  Σε αυτή  τη δύσκολη  στιγμή που όλοι βιώνουμε, εξ αιτίας του Κορωναιού, η υγεία όλων μας είναι το υπέρτατο αγαθό!  Ας  ξεπεράσουμε λοιπόν  αυτό τον κίνδυνο και όλα πιστεύω ότι θα πάνε καλά! Εύχομαι επίσης σε όλους  τους  συμπατριώτες μου καλή και δημιουργική Χρονιά, και φυσικά για όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού ιδιαίτερα, γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, και το 2021 να είναι  ένας χρόνος  επανεκκίνησης σε  όλους τους τομείς της ζωής μας »!

Όλη η επικαιρότητα