Ηλεία

Έγκλημα στο Καπελέτο: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το δράστη

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη, που τα ξημερώματα της Τρίτης λήστεψε και σκότωσε τον 60χρονο Κωνσταντίνο Τσάχαλο, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στην κοινότητα του Καπελέτου.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, όμως το έργο τους είναι αρκετό δύσκολο, καθώς ο άτυχος 60χρονος έμενε μόνος του και δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες αλλά ούτε σημάδια διάρρηξης.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τις περιγραφές των γειτόνων από τον άνδρα που είδαν να βγαίνει από το σπίτι του άτυχου Κωνσταντίνου Τσάχαλου, μετά τη δολοφονία του.

Σύμφωνα με αυτές, πρόκειται για έναν μαυροφορεμένο ψηλό άνδρα που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έτρεχε προς άγνωστη κατεύθυνση κρατώντας στα χέρια του δύο τσάντες.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η κηλίδα αίματος που βρέθηκε στο πόδι του θύματος και πιθανολογείται ότι ανήκει στο δράστη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να ταυτοποιηθεί και μέσω τεστ DNA.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει ακόμα ένα στοιχείο που εξετάζουν οι αρχές. Το φονικό όπλο του εγκλήματος, από το οποίο προήλθε και στο θανατηφόρο χτύπημα που έκοψε το νήμα της ζωής του 60χρονου. Πρόκειται για ένα «καρεκλοπόδαρο», που βρέθηκε από τους άνδρες της Ασφάλειας Ήλιδας, σε ένα χωματόδρομο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι ενώ αναζητείται και το μέσο με το οποίο διέφυγε ο δράστης προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι τέσσερις ημέρες πριν το μοιραίο βράδυ, ένας άγνωστος είχε εισβάλλει στο σπίτι του 60χρονου επαγγελματία οδηγού ταξί, κλέβοντας του μόνο το κινητό τηλέφωνο.

Να υπενθυμίσουμε ότι αργά το απόγευμα της Τρίτης, η Ασφάλεια της Ήλιδας προχώρησε σε προσαγωγές υπόπτων, ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει την ανάμειξή τους στην υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης όταν γείτονες που βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού τους άκουσαν τη φασαρία από το σπίτι του θύματος. Μόλις βγήκαν για να δουν τι συμβαίνει, είδαν έναν μαυροφορεμένο άνδρα που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο οποίος έτρεχε προς άγνωστη κατεύθυνση κρατώντας στα χέρια του δύο τσάντες.

Οι γείτονες κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και άνδρες της Ασφάλειας από το τμήμα της Ήλιδας  έφτασαν γρήγορα στο σημείο όπου και φώναζαν στο θύμα ώστε να τους ανοίξει την πόρτα αλλά δεν πήραν απάντηση και έτσι μπήκαν από ένα παράθυρο του σπιτιού που ήταν ανοιχτό χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σκάλα.

Οι αρχές αντίκρισαν τον 60χρονο μέσα σε μια λίμνη αίματος, βαριά τραυματισμένο, έχοντας δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το θύμα χτυπήθηκε με κομμάτι επίπλου, («πόδι» καρέκλας), το οποίο έφερε ο δράστης όταν μπήκε σπίτι. Το κομμάτι αυτό με το οποίο κατάφερε θανάσιμα χτυπήματα στον 60χρονο, το πήρε μαζί του και το πέταξε σε απόσταση 400 μέτρων από το σπίτι του θύματος σε ένα χωματόδρομο, το οποίο λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

Όπως όλα δείχνουν, ο δράστης φαίνεται μπήκε στο σπίτι από ένα παράθυρο του, το οποίο ο άτυχος 60χρονος συνήθιζε να αφήνει ανοιχτό, ενώ φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος κλείδωσε την πόρτα του διαμερίσματος αλλά και την πόρτα της εισόδου που οδηγεί στο διαμέρισμα.

Όλη η επικαιρότητα