Ελλάδα Τεχνολογία

Έλληνας ο νέος Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας

Ακούστε το άρθρο

Έλληνας στο τιμόνι του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) για τα επόμενα δύο χρόνια!

Πρόκειται για τον κ. Γιάννη Σύρρο, γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), που προχτές στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του WITSA εξελέγη πρόεδρος του διεθνούς συνδέσμου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελείται από μία ομάδα ηγετών – 23 διευθυντές και στελέχη από τέσσερις ηπείρους – ενώ ο κ. Σύρρος είναι ο πρώτος πρόεδρος του WITSA, o οποίος εκλέγεται από την Ευρώπη.

Ο WITSA ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί κοινοπραξία 80 συνδέσμων πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο, που σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας.

«Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του WITSA αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση για το ΣΕΠΕ και το έργο του, αλλά και μία σημαντική διάκριση και ευκαιρία για τη βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας της χώρας και τεράστια τιμή και ευθύνη για εμένα»,  σημείωσε ο κ. Σύρρος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τρέχουσα κρίση της πανδημίας έφερε στο παγκόσμιο προσκήνιο την αναγκαιότητα της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας σε κάθε τομέα της οικονομίας, σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Για το μέλλον μας, για τις πατρίδες μας, για το ρόλο της τεχνολογίας στην παγκόσμια οικονομία, για τον καθένα από εμάς».

Η πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κυρία Γιώτα Παπαρίδου, με αφορμή την εκλογή του γενικού διευθυντή του Συνδέσμου στην προεδρία  του WITSA, τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη και για το ΣΕΠΕ» και αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο το διεθνές αποτύπωμα του Συνδέσμου και των μελών του». Ταυτόχρονα, με τη συγκεκριμένη εκλογή, λέει η κυρία Παπαρίδου,  «θα ενισχυθεί η ψηφιακή εικόνα της χώρας, καθώς είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις ψηφιακές δυνατότητες και την αναπτυξιακή προοπτική της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας της Ελλάδας, έναν κλάδο ο οποίος αποτελεί ένα στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του WITSA, Δρ. Jim Poisant, δήλωσε ότι «με τόσες πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, είμαι βέβαιος ότι με την αξιόπιστη ηγεσία και υποστήριξη του κ. Σύρρου, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ενισχύουμε τα πολλά επιτεύγματα του WITSA».

Ποιος είναι ο νέος  πρόεδρος του WITSA

Ο Γιάννης Σύρρος, εκπροσωπώντας τον ΣΕΠΕ, έχει υπηρετήσει και στηρίξει τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) από διαφορετικές θέσεις ευθύνης για 20 χρόνια, έχοντας διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2001-2020), αντιπρόεδρος Ευρώπης ) (2012-2018) και αναπληρωτής πρόεδρος από τον Οκτώβριο του 2018. Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας (DIGITALEUROPE) καθώς και Μέλος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Πληροφορικής (EITO).

Είναι Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ από το 2001 και έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας στα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και Πρόνοιας, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κατάρτισης για το σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ. Επιπλέον, συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την αξιολόγηση προτάσεων στο πλαίσιο του 5th RTD Framework Programme. Επιπλέον, έχει εργαστεί  σε επιχειρήσεις του κλάδου για το σχεδιασμό, ανάπτυξη και υποστήριξη προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών Ψηφιακής Τεχνολογίας.

via

Όλη η επικαιρότητα