WEB tv Ηλεία

Ένας διαγωνισμός… σκέτη γλύκα στο Επιτάλιο – Κέρδισαν οι δίπλες της Θεώνης (pics/vid)

Ήταν ένας διαγωνισμός σίγουρα διαφορετικός από πολλούς άλλους που κατά καιρούς έχουμε δει στην Ηλεία και σίγουρα.. γλυκύτερος αφού σε αυτόν συμμετείχαν γυναίκες από το Επιτάλιο που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα του τοπικού (και ιδιαίτερα δραστήριου) Πολιτιστικού Συλλόγου «Επί της Άλος» να δημιουργήσουν το γλυκό της αρεσκείας τους και να κριθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή…

Σε πείσμα των καιρών –και του κορωνοιού- ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος έκανε το πιο γλυκό ξεκίνημα στον κύκλο των εκδηλώσεων-δράσεων που έχει προγραμματίσει για το φετινό καλοκαίρι, θέλοντας να προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας στους κατοίκους του Επιταλίου αλλά και να βγάλει τον γυναικείο πληθυσμό από τα σπίτια του.

Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα… τα διπλοκατάφερε αφού στην πλατεία του Επιταλίου –όπου και φιλοξενήθηκε η εκδήλωση- έδωσαν το παρόν κάτοικοι όλων των ηλικιών –τηρώντας τα μέτρα προστασίας- ζώντας όμορφες (και πολύ γλυκές) στιγμές. Οι συμμετοχές ήταν 24, όλες γυναικών από το Επιτάλιο (όπως όριζε άλλωστε ο βασικός κανόνας του διαγωνισμού), οι οποίες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό δημιουργώντας γλυκά και γεύσεις που ενθουσίασαν.

Δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής…

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν συνολικά πέντε Σεφ (Ειρήνη Μπουρνά, Λίτσα Αναστασοπούλου και Λυκούργος Βενιζέλος από το Ζαχαροπλαστείο-Αρτοποιείο «Προζύμι και μέλι», στον Πύργο και οι Άκης Σμαρνάκης και Βασίλης Διακομιχάλης από το ζαχαροπλαστείο «Σμαρνάκης» στον Πύργο).

Το έργο της επιτροπής ήταν πολύ δύσκολο με τις γεύσεις να απέχουν ελάχιστα σε νοστιμιά η μια από την άλλη. Το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον, ενθουσιασμό αλλά και… αγωνία την εξέλιξη του διαγωνισμού για πάνω από δυο ώρες. Μάλιστα για το αδιάβλητο της διαδικασίας τα μέλη της επιτροπής δεν γνώριζαν το γλυκό ποιάς διαγωνιζόμενης δοκίμαζαν… βαθμολογούσαν πρωτοτυπία ιδέα και γεύση και κατόπιν έβγαινε το σύνολο πόντων.

Οι απίθανες δίπλες…

Η βαθμολογία –τελικά- έδωσε τη νίκη στις παραδοσιακές δίπλες που έφτιαξε με τέτοιο τρόπο -ώστε να κερδίσει τις… καρδιές και τις θετικές γνώμες των μελών της κριτικής επιτροπής- η Θεώνη Κυριακόπουλου στην οποία δόθηκε και το σχετικό έπαθλο που ήταν ένα κύπελλο.

Το ασημένιο μετάλλιο απέσπασε η Ευσταθία Τσουραμάνη που έφτιαξε μια γευστικότατη τούρτα – σοκολάτα ενώ το χάλκινο πήρε η Ολυμπία Φιφλή με την ευφάνταστη τούρτα – ροδάκινο που δημιούργησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις διαγωνιζόμενες προσφέρθηκαν τιμητικοί έπαινοι, ποσότητα λαδιού (από τον παραγωγό Επιταλίου κ. Χατζηγεωργίου) καθώς και λικέρ από την ποτοποιεία «Μυλωνάς», στον Πύργο, ενώ στις πέντε πρώτες δόθηκαν δωροεπιταγές από τα σούπερ μάρκετ «Τερζής».

Στον επίλογο της βραδιάς οι συμμετέχουσες στο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής είπαν το πιο… γλυκό ευχαριστώ σε όλους τους παρόντες δίνοντας τους την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες τους!

Τα μέλη του συλλόγου «Επί της Άλος» ευχαρίστησαν κοινό, διαιωνιζόμενες και σεφ και ανανέωσαν το ραντεβού για τις επόμενες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο σύλλογος στο υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Όλη η επικαιρότητα