Ηλεία

Έξωση στον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας!

ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 40.000 ΕΥΡΩ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΛΥΜΠΕΡΗ

Σε έξωση του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας λόγω μη καταβολής ενοικίων, ύψους 40.000 ευρώ περίπου, “προχώρησε” η Εταιρεία Ακινήτων του Δήμου Ήλιδας από την αίθουσα που χρησιμοποιεί την τελευταία περίπου δεκαετία, τον χώρο του πρώην τουριστικού περιπτέρου στην πλατεία Ανεμομύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έξωση επιδόθηκε ήδη από δικαστικό κλητήρα τις προηγούμενες μέρες και εντός 10ημέρου από την επίδοση, ο Εμπορικός Σύλλογος καλείται να αδειάσει το κτίριο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι ήδη έγινε και η αλλαγή κλειδαριών του κτιρίου και πλέον η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου αναζητά λύση, ώστε να μην γίνει η έξωση και να βρεθεί λύση.

Η εφ. “Πατρίς” επικοινώνησε χθες με τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος επιβεβαίωσε την υλοποίηση της απόφασης της Εταιρείας Ακινήτων, τονίζοντας ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκο Σιαψάλη ώστε να καταβληθεί προσπάθεια, έστω και την τελευταία στιγμή, να βρεθεί λύση και να υπάρξει ρύθμιση του ζητήματος.

“Είμαι σε επαφή  και σε συζήτηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου για να δούμε τι θα γίνει και θα συναντηθούμε τις επόμενες μέρες. Επιδόθηκε από τον πρόεδρο της Ακινήτων η έξωση. Και ο σύλλογος όμως πρέπει να σκεφτεί τις ευθύνες του.

Πριν 10 περίπου χρόνια ξεκίνησε η χρήση του κτιρίου από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας επί προεδρίας Πέτρου Παπαδάτου, με την προϋπόθεση να το φτιάξει, να το συντηρεί και να δίνει ένα ενοίκιο.

Αυτό δεν έγινε και προφανώς έχει μαζευτεί ένα μεγάλο ποσό ετών…”, είπε ο κ. Λυμπέρης.

Σε επικοινωνία που είχαμε και με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Σιαψάλη επεσήμανε ότι όντως του επιδόθηκε η έξωση και παράλληλα αντικαταστάθηκαν και οι κλειδαριές του κτιρίου, ωστόσο με τη σειρά του είπε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Λυμπέρη και από κει και ύστερα θα μπορεί να πει περισσότερα.

Όλη η επικαιρότητα