Γ Εθνική

Αίας Γαστούνης: «Θα αποφασίσουμε στο αποψινό Δ.Σ. πως θα κινηθούμε!»

Η  Γ΄  εθνική  ξεκινάει από  σήμερα  Δευτέρα τις προπονήσεις, και περί τα τέλη Μαρτίου, αναμένεται να ξεκινήσει και το Πρωτάθλημα. Με αφορμή λοιπόν την επιστροφή στις προπονήσεις και της Γ΄ εθνικής, ζητήσαμε τη γνώμη των ανθρώπων του Αίαντα Γαστούνης!

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΠΙΡΜΠΑΣ(Πρόεδρος Αίαντα): «Μόνο αν τηρηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις θα επιστρέψουμε!»

«Εμείς θέλουμε βέβαια να παίξουμε, αλλά  με ποια κριτήρια και ποιες προϋποθέσεις θα ξεκινήσουμε, την ώρα που γύρω  μας  χάνονται άνθρωποι, και διαλύονται επιχειρήσεις και οικογένειες»! Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, την οποία θα πάρουμε σε συνεργασία και με τις άλλες ομάδες του 9ου ομίλου της Γ΄ εθνικής, σήμερα  το βράδυ στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομάδας! Πράγμα που σημαίνει ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις εγγυήσεις που θα πάρουμε! Μας  ανοίγουν τώρα, την ώρα δηλ. που  μας έβαλαν ως κοινωνία σε ένα νέο «κλείσιμο»! Ποιος άραγε μας εγγυάται ότι ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα, δεν θα μας ξανακλείσουν τα γήπεδα! Άρα για να επιστρέψουμε κανονικά και για  να συνεχιστεί το πρωτάθλημα χωρίς φιλάθλους και πάλι, και με μηδέν έσοδα οι ομάδες, θα πρέπει  να μειωθούν τα έξοδα διαιτησίας τουλάχιστον στο μισό, και φυσικά να υπάρχει μια γενναία ενίσχυση από πλευράς ΕΠΟ, και όχι σαν αυτή των 2.500 ευρώ που πήραμε τελευταία. Αυτή τη στιγμή κάθε ομάδα πληρώνει περίπου 1.500 ευρώ το μήνα για τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που δίνει στο πρωτάθλημα. Αν μειωθούν τα έξοδα στο μισό, τότε οι ομάδες θα μπορούσαν να αναλάβουν  έστω το κόστος των rapid tests που βγαίνουν περίπου 700 ευρώ το μήνα για 30 άτομα. Αν δεν επιθυμεί η ΕΠΟ τη μείωση του κόστους, τότε θα μπορούσε να αναλαμβάνει τα έξοδα των rapid tests ή και να ορίζει παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας με εντοπιότητα. Είναι μια λύση αυτή. Χωρίς βοήθεια αυτή την ώρα, με τα έξοδα μας να τρέχουν,  έχοντας ως γνωστό παίξει  έως τώρα μόνο δυο ματς στο πρωτάθλημα,  με  σχεδόν τέσσερεις μήνες  προετοιμασία, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε!  Αν ξεκινήσουμε προπονήσεις τώρα. και τους επίσημους αγώνες τέλη Μαρτίου, πότε θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα»!

 

ΘΟΔΩΡΗΣ  ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ(Τεχνικός Αίαντα): «Είναι τεράστια τα οικονομικά προβλήματα και η πολιτεία να βοηθήσει»

«Σίγουρα  η επιστροφή στα γήπεδα της Γ΄ εθνικής, αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα για όλους μας, αποτελώντας ένα ρίσκο  με βάρκα φυσικά το άγνωστο! Και βέβαια  το μεγαλύτερο ερώτημα είναι, κατά πόσο  θα μπορέσουν  οι παράγοντες αυτών των ομάδων να ανταποκριθούν σε αυτές τις νέες απαιτήσεις  του πρωταθλήματος, και έχουν δίκιο! Καθώς  οι περισσότεροι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα! Και φυσικά ουαί και αλλοίμονο… μην έχουμε μπροστά μας  μια νέα καραντίνα! Τότε τελειώσαμε οριστικά.  Άρα θα πρέπει να βοηθήσουν Πολιτεία και ΕΠΟ, αν θέλουν να μείνει «ζωντανό» το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Άλλωστε στην όλη ιστορία εμπλέκονται 137 ομάδες, και περίπου 2000 ποδοσφαιριστές, οπότε θα πρέπει να βρεθεί μια λύση! Ας ρίξει ειδικά για αυτή τη σεζόν και η Πολιτεία «νερό στο κρασί της», βρίσκοντας για όλους μας, μια συμβιβαστική λύση, που θα ικανοποίει όλους, ώστε να ξεκινήσουμε!

Ύστερα από σχεδόν 4 μήνες  μακρά από τα γήπεδα, η επιστροφή είναι πολύ δύσκολη! Καθώς πέρα από μια προετοιμασία τουλάχιστον ενός μήνα για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το μικρό χρονικό διάστημα έως τον Ιούνιο, παίζοντας Κυριακή και Τετάρτη! Πόσο θα μπορέσουν να αντέξουν σε αυτό το ρυθμό οι παίκτες, οι οποίοι πέρα από το ότι θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς, δεν θα είναι σε ανάλογο ρυθμό με αυτόν πριν την διακοπή του περασμένου Νοεμβρίου! Και βέβαια από τη στιγμή που οι περισσότερες  ομάδες της Γ εθνικής διαθέτουν μικρό ρόστερ, πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε! Άλλωστε τα περισσότερα παιδιά έχουν τις δουλειές τους, ενώ κάποια άλλα θα ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις! Με λίγα λόγια έχουμε αργήσει πολύ για την επανέναρξη, και ο χρόνος που υπολείπεται έως τον Ιούνιο για την λήξη της σεζόν, είναι πολύ μικρός»!

 

ΗΛΙΑΣ  ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ(Παίκτης Αίαντα): «Θέλουμε να επιστρέψουμε αλλά πως…;»

 

«Περιμέναμε 3.5 μήνες αυτή την απόφαση των ειδικών για επιστροφή πρώτα στις προπονήσεις και κατόπιν περί τα τέλη Μαρτίου στο πρωτάθλημα! Όμως τώρα η επιστροφή δεν είναι ιδία με το ξεκίνημα της χρονιάς, τόσο αγωνιστικά, όσο και διοικητικά, και χρειάζεται η βοήθεια της Πολιτείας και της ΕΠΟ! Χωρίς φιλάθλους και πάλι στα γήπεδα, χωρίς χορηγούς, και φυσικά χωρίς την ανάλογη βοήθεια στους διοικούντες της ομάδας , πως θα μπορέσει το  Δ.Σ. να τα βγάλει πέρα, όταν του ζητούν ένα πρωτάθλημα μιας χρονιάς, να το διεκπεραιώσει  σε 3 μήνες! Ελπίζω να βρεθεί η λύση και να ξεκινήσουμε, γιατί μας λείπει το ποδόσφαιρο, ιδίως  σε εμάς που έχουμε επενδύσει σε αυτό! Είμαστε αποφασισμένοι να «σφίξουμε τα δόντια» αν χρειαστεί για να βγει  η σεζόν και να πετύχουμε τους στόχους μας»!

Όλη η επικαιρότητα