Ηλεία

Αγγελάκου: Σχετικά με ασθενή που χειρουργήθηκε με covid-19 στη Ν.Μ. Αμαλιάδας

Στις 7/12/2020  προσήλθε στα ΤΕΠ , στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ασυμπτωματικός ασθενής όπου διαγνώσθηκε με οξύ επεισόδιο περισφιγμένης βουβωνοκήλης χαρακτηρίστηκε ως επείγον περιστατικό αφού η κλινική εικόνα του δεν επέτρεπε τον προγραμματισμό σε μελλοντικό χρόνο χειρουργείου.  Κρίθηκε δε αναγκαία η άμεση εισαγωγή του στο χειρουργείο με την χρήση των ενδεδειγμένων μέτρων προφύλαξης και των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας από το προσωπικό. Ο ασθενής υπεβλήθη σε μοριακό τεστ για covid-19 και βρέθηκε θετικός.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το προσωπικό που συμμετείχε στην διαδικασία και ορίσθηκε ως στενή επαφή τέθηκε σε 7μερη απομόνωση και από τα 22 δείγματα που ελήφθησαν στις 14/12/2020 λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο επώασης του ιού , στο σύνολό τους βγήκαν όλα αρνητικά.

Τελειώνοντας, προκύπτει ότι ακολουθήθηκαν αποτελεσματικά όλες οι οδηγίες και τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ στην αντιμετώπιση του εν λόγω περιστατικούεφαρμόζοντας το προσωπικό τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας ώστε να διασφαλίσει την υγεία του όσο και του ασθενή, παρέχοντας ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα.

Με εκτίμηση

ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ Π. ΕΙΡΗΝΗ

BSc – MSc – MSc

ΑΝ/ΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ-Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Όλη η επικαιρότητα